21. okt
SYKEHUSET: Sykehusområdet dominerer Prestøya. Nå kan det fortsatt bli aktivitet der etter at drifta flyttes til det nye sykehuset neste år.
Foto: Finnmarkssykehuset
 
Det gamle sykehuset solgt til stort selskap i sør - Ulvang med på lasset
Inkluderer byggene og tomta rundt. Skal leie ut til bedrifter og sykehusansatte.

Publisert: 06.des.2017 09:51
Oppdatert: 06.des.2017 11:47

Tomten, boligmasse og personalboliger på gamle Kirkenes sykehus ble solgt til LEON Holding AS tirsdag, melder Finnmarkssykehuset.

iFinnmark melder i tillegg om at Ulven Investment, Sør-Varanger-selskapet med Rune Ulvang i spissen, er med på kjøpet. LEON Holding og Ulven Investment danner et nytt selskap som skal eie det gamle sykehuset, og de to selskapene blir likestilte der.

Nå i første omgang er det LEON Holding AS som eier området helt og fullt, opplyser Finnmarkssykehuset.

Prisen blir ikke opplyst, verken i pressemeldingen eller idet iFinnmark tar kontakt. Men alle parter sier seg fornøyde med salget.

Hadde snust

- Vi har stor tro på Kirkenes og hele regionen fremover, forteller Thor-Erling Westelius Hansen, Managing Director i LEON Holding AS i pressemeldingen fra Finnmarkssykehuset.

Rune Ulvang har selv snust på å kjøpe sykehuset, men oppussingskostnadene ble for dyre bare for det lokale selskapet. Nå som de har et større østlandsselskap i ryggen, vil de to selskapene oppgradere og pusse opp bygningsmassen ifølge iFinnmark.

Til helsebedrifter

Det nye selskapet satser på å leie ut til helsebedrifter, slik at de slipper å konvertere sykehuslokalene. Ulvang sier til regionavisa at de er i kontakt med fem-seks aktører som er interessert i deler av sykehuset.

Sykehuslokaler kan absolutt trekke folk. SVA snakket i august med Oddvar Kvalsvik, som hadde fått prosjektstøtte til en potensiell, privat lipødem-klinikk kalt "Barents Klinikken AS" (sic) i de gamle sykehuslokalene. Men det kom da på om de kunne få en grei leiepris.

Kvalsvik bekrefter at Barents Klinikken fremdeles er interessert.

- Vi jobber fortsatt med en etablering i sykehuset. Jeg er på ferie nå, men regner med å starte forhandlinger om leieavtale når jeg er hjemme i neste uke, sier han til SVA.

I tillegg står det i pressemeldingen fra Finnmarkssykehuset at de har avtalt å fortsatt leie ut personalboliger til ansatte i Finnmarkssykehuset.

Sykehuset ble bygget i 1955. Tomtesalget inkluderer blant annet kontorbygget rett ved selve hovedbygget, og hybelhuset litt bortenfor.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
INTERESSERT: Oddvar Kvalsvik bekrefter at Barents Klinikken AS fremdeles håper å komme seg inn i sykehuset.
Foto: Håvard S. Mækelæ

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no