8. des
MÅ I GANG: Coop må i gang med butikkbygging innen året dersom de vil beholde tomta på Skytterhusfjellet.
 
Det haster for Coop
Coop Finnmark ville gjerne forlenge opsjon på tomta på Skytterhusfjellet. Det fikk de ikke. Nå må ting skje fort for at de skal beholde den.

Publisert: 27.sep.2013 13:48
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Butikkprosjektet komme i gang innen nyttår hvis de skal få beholde tomta som de har hatt interesse for i flere år. Andre står og venter på å ta over.

Visste ikke

Avslaget på opsjonsforlengelse ble enstemmig vedtatt i formannskapet i forrige uke og saken anses som ferdig behandlet.
– Dette visste jeg ikke. Jeg hadde håpet og trodd at vi skulle få forlenge opsjonsavtalen frem til 2015, sier direktør i Coop Finnmark, Jan Ivar Alsén. Han forklarer at de ønsket å forlenge opsjonsavtalen for å kunne fokusere på den nye handelsparken som har planlagt byggestart innen året er omme.
– Nå må jeg sette meg ned, ta dette til etteretning og se på hva vi gjør videre, sier han.
– Spøker det for Coop-butikk på Skytterhusfjellet nå?
– Vi må komme i gang med en prosess der vi tar med oss dette, er svaret. For at Coop skal kunne beholde tomten må den være tilrettelagt, byggesøknad være godkjent, faktura for tomten være betalt og festekontrakt tinglyst innen tre måneder.

Lang tid

Coop Finnmark viste tidlig interesse for den aktuelle tomten på Skytterhusfjellet og søkte om tomten første gang våren 2008. Den gangen var kommunen i dialog med FeFo om overtakelse og tomta ble ikke tildelt før i april 2011. I etterkant av dette var det snakk om at man ville utvide tomta for å få plass til en Coop Extra-butikk, men det endte med at man holdt seg til den opprinnelige størrelsen. Da det er klart at de ikke ønsker å endre tomten, og bygge i henhold til gjeldende reguleringsplan for Skytterhusfjellet, taler det for en likebehandling med andre næringsaktører. Kommunen har derfor fulgt byggefristene strengt på grunn av stor pågang på næringstomter i kommunen. De ønsker å unngå forskjellbehandling mellom ulike næringsaktører. Kommunen argumenterer videre med at Coop Finnmark heller ikke i søknaden har vist til noen særlige grunner for hvorfor de ønsker å forlenge opsjonsavtalen.
Rett før jul i fjor kom det i tillegg en søknad fra utbyggerfirmaet Vetrina Sustainability AS som på vegne av en næringsaktør ønsker å bygge butikk på området dersom Coop ikke kommer i gang.

Aktører

Hva angår handelsparken, så er første byggetrinn på 12 000 kvadratmeter planlagt startet i år.
– Vi har fått på plass flere aktører og håper å kunne ha en åpning på senhøsten neste år, avslutter Alsén, som på nåværende tidspunkt ikke vil ut med hvilke aktører man nå har fått på plass. Fra før vet vi at Coop Extra, Coop Byggmix og Sport1 skal inn i den nye handelsparken som vil bli liggende ved lokstallen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no