21. okt
ASFALT: - Asfalten kommer, sier Kurt Wikan. (Arkivfoto: Tor Sandø)
 
Det kommer asfalt likevel
- Jeg vet ikke hvorfor Vegvesenet ikke opplyser om det, men det blir asfaltert i Pasvik i sommer også, sier Kurt Wikan.

Publisert: 15.jun.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

«Vei-Kurt» forteller at han har fått mange spørsmål fra lesere av Sør-Varanger Avis, etter pressemeldingen fra Statens Vegvesen om hvor bilister i sommer måtte være tålmodige og obs på veiarbeid. På lista over veier som skulle asfalteres var ikke Rv 885 til Pasvik nevnt.

«Norges dårligste»

- Det kommer av at den veien er et eget prosjekt. Den lista Vegvesenet presenterte var veiprosjekter som det skulle lyses ut anbud på, og de havner i en annen bolk, forteller Wikan.

Han var tidligere leder i utvalg for plan og samferdsel i Sør-Varanger, og har engasjert seg sterkt for fylkesveien opp gjennom Pasvikdalen, «Norges dårligste vei», som den har blitt kalt.

Han sier at utbedringen i Pasvik i år ble vedtatt i januar og i februar ble det bevilget 19 millioner til arbeidet. Strekningen som skal utbedres og få ny asfalt er fra Langvasseidkrysset og til området Firkantvann/Langvannet.

Etter ferien

- Fra Storfjellet, der arbeidet stoppet sist, og til Langvasseid blir det ikke asfaltert med det første. Årsaken er blant annet at grunnen er ustabil. I tillegg må man gjøre noe for å beskytte elvemuslingene i Ørnebekken, så brua over bekken må det også finnes en løsning på, og dette tar litt tid, sier Wikan.

Han synes det er beklagelig at dette arbeidet ikke tar til før etter ferien, men han sier at det har tatt litt ekstra tid å planlegg på grunn av reguleringsplaner og hensynet til private grunneiere.

- Vi satser på at det skal bli ny vei helt til Brattli, men det er avhengig av langtidsbudsjettet, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no