18. nov
Maskingevær fra andre verdenskrig levert inn fra Sør-Varanger under våpenamnestiet.
 
Dette maskingeværet ble levert inn på amnesti - og går rett til museet
Politiet fikk inn et velholdt klenodium fra andre verdenskrig.

Publisert: 07.apr.2017 14:44
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Finnmark politidistrikt innførte våpenanmnesti 1. mars. Og ved inngangen til påsken kan de summere opp et arsenal på 25 hagler, to automatvåpen, to rifler, en pistol og en kniv.

I Sør-Varanger har de fått inn elleve våpen. Automatvåpnene var blant disse.

- Det var to fullt brukbare automatvåpen som var tatt godt vare på. De har stor historisk verdi, og Varanger Museum/Grenselandmuseet vil overta disse våpnene mot plombering. Så de blir ikke destruert, sier Susanne Kristiansen, som har forvaltningsansvar for våpen i Finnmark Politidistrikt, i en pressemelding.

Våpenamnestiet varer til 31. mai. Politiet har ikke fått inn like mye nå som i forrige runde, og regner med noe skyldes nettopp at mange tømte skapene sine sist. Men de håper på flere innen fristen.

- Mange tenker ikke på at våpen de har liggende på loftet eller i kjelleren, er et ulovlig våpen. Det er ulovlig å eie en uregistrert rifle, og våpenamnestiet gir folk muligheter til å få registrert disse våpnene uten at vi stiller noen spørsmål. Det er også mulig å levere inn alt av våpen anonymt, det seg være pistoler, kniver, hagler med mer, sier Kristiansen.

Uregistrerte hagler fra før 1990 er lov til å eie, men politiet anbefaler både å registrere både slike og våpen arvet fra avdøde slektninger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no