24. okt
 
Direktør for en dag
Scandic-direktøren håper også å lokke folk inn i bransjen med OD-arbeidet.

Publisert: 03.nov.2017 14:50
Oppdatert: 03.nov.2017 16:52

Fredag var årets dag for Operasjon Dagsverk, og skoleelever fordelte seg på bedrifter og hjem over hele Sør-Varanger.

SVAs egen OD-elev Chris Andre Olufsen Eliassen tok pause fra lagerarbeidet for å bli med undertegnede på intervju med elevene på Scandic-hotellet i Kirkenes. Der hadde Jim Ronny Østrem fått selve kremjobben: Han skulle få prøve seg som hotelldirektør.

Tok tempen

Jevgeni forteller at han har prøvd å vise Jim Ronny hvordan hverdagen er for en hotelldirektør. Det begynte med kaffeservering til gjestene på morgenen – et tiltak for å blant annet ta tempen på stemninga blant hotellgjestene.

Mens medelev Christine Bønå Johannessen skulle tjene sine OD-penger med fortsatt kjøkkenarbeid, gikk Jim Ronnys oppgaver fort over til mer tradisjonelt direktørarbeid.

– Jeg har prøvd å vise ham hvilke utfordringer og oppgaver man får i løpet av dagen. Det er egentlig kvalitetsoppfølging – å påse at vi har et godt produkt, sier Jevgeni.

– Vi har vært mye rundt på hotellet og sett og inspisert. Det er en del som pusses opp nå, med store forandringer. Så har vi vært på kontoret, og han har vist meg systemet og hvordan alt fungerer, sier Jim Ronny.

I blodet

Ikke at han er helt ukjent med slikt. Jim Ronny hadde en god liste spørsmål klar allerede før han startet dagen. Han har nemlig selv foreldre med bakgrunn i turisme og reise, inkludert en far som var med på å starte snøhotellet.

Og Jevgeni har nettopp et håp om å rekruttere flere til den voksende reiselivsbransjen. Det er en av grunnene til at han også vil la noen prøve seg som direktør neste år.

– Så inspirerer vi kanskje folk til å velge den stien. Det er få som tar de utdanningene for tida. Kokk- og servitørbransjen lider spesielt, mener han.

Tilbake til Christine på kjøkkenet: Hun tilbrakte dagen med å vaske bord og kjøkken, rydde i restauranten, og dekke på til lunsjgjester. Det trivdes hun med – men hun håper på noe nytt neste år.

– Jeg håper å gjøre noe jeg ikke har gjort før hver OD-dag. Tidligere har jeg vært i barnehage og bensinstasjon. Det skulle være moro å jobbe i butikk neste år.

 
Fakta

Operasjon Dagsverk:

En årlig veldedighetsaksjon der skoleelever får seg en arbeidsdag på lokale bedrifter, samtidig som bedriftene donerer en sum til aksjonen.

Årets aksjon heter «Vi er alle oljebarn». Pengene går til Naturvernforbundet og Natur Og Ungdom sine utdanningsprosjekter i Nigeria. Ifølge OD sliter Nigeria med følger av lang tids oljevirksomhet i landet, med tilhørende naturkatastrofer.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no