24. okt
BYGGING: Nye Kirkenes sykehus slik det så ut i oktober. (Foto: Marte Kirkesæther)
 
Diskuterer dagmulkt på sykehuset
Men forsinkelsene påvirker ikke sykehusåpningen.

Publisert: 06.mar.2017 15:56
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Cadolto, en av entreprenørene som jobber på nye Kirkenes sykehus risikerer dagmulkter på grunn av forsinkelse i arbeidet. Men før prosjektledelsen kan gi noen dagbøter, må de finne ut om forsinkelsen egentlig er Cadoltos feil.

Norsk i rute

Den tyske entreprenøren har nemlig ventet på arbeid som Kirkenes Byggservice skulle gjøre ferdig, siden de to firmaene er nødt til å teste bygget de har jobbet på sammen. Kirkenes Byggservice er i rute etter sin egen kontrakt, og risikerer ikke dagmulkt, sier prosjektleder Gunnar L. Stumo.

- Et av spørsmålene er om entreprenøren bare er forsinket på grunn av ventingen på den andre entreprenøren, eller om det er andre årsaker, sier Stumo.

Hva en eventuell dagmulkt vil koste Cadolto, er ikke bestemt ennå. Kontrakten deres sier imidlertid at det tilsvarer en promille av summen de får. De får 575 millioner kroner for arbeidet, så da kan det bli 575.000 kroner per dag i forsinkelsesgebyr.

Åpner til sommeren

Forsinkelsene i byggingen påvirker ikke sykehusets åpningsdato, ifølge Stumo.

- Vi er satt til å bli ferdig med byggingen etter påske, så er det innflytting og testing av utstyr i et par måneder etterpå, forteller han. De første pasientene er beregnet å kunne sjekke inn i begynnelsen av juni.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no