16. okt
VINNERE: De to glade vinnerne, Siv Svanhild og Frid Torhild Danielsen viser fram vinnerbildet i SVAs sommerfotokonkurranse. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Dobbelt glede for fotovinnere
Siv Svanhild Danielsen (12) ble vinner av sommerfotokonkurransen i Sør-Varanger Avis, men deler æren med lillesøster og modell Frid Torhild (11).

Publisert: 17.sep.2013 16:04
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Sommerfotokonkurransen har vært en ubetinget suksess, over 180 bilder har blitt sendt inn til SVA i sommer. Og mange av dem var veldig gode. Derfor var det et veldig vanskelig arbeid å kåre en vinner. Men etter mange runder med avstemming var det bildet til Siv Svanhild Danielsen som stod igjen.

Deltok sammen

- Er det sant, er det virkelig sant!? Siv Svanhild Danielsen ble så glad at hun nesten mistet både munn og mæle da SVA ringte og fortalte at hun hadde vunnet. Når hun møter opp for å hente premien, en iPad Mini, har hun lillesøster Frid Torhild med, og er snar å fortelle at de egentlig deltok sammen.

- Det er jeg som har tatt bildet, men hun var modell og plukket ut det vi sendte inn, for jeg klarte ikke å bestemme meg. Så vi bestemte at vi skulle delta i lag, forteller Siv Svanhild.

Hos mormor

De to var på ferie hos mormor ved Ålborg i Danmark, da de bestemte seg for å prøve å ta et dansebilde i hagen.

- Hun har masse rosebusker, så vi samlet sammen roseblader og fant et fint sted å ta bildet. Det står et hus i bakgrunnen, så hun måtte hoppe sånn at huset ikke vistes. Og så måtte vi ta det når lyset og skyggene falt riktig. Vi brukte to og en halv dag på det. Og så har jeg jobbet litt i photoshop for å få det til å se litt gammeldags ut, forteller Siv Svanhild.

- Jeg fikk låne pappa sitt kamera, det er et Nikon D3000, legger hun til, og høres ut som hun har mye peiling på fotografering, til tross for ung alder.

Mamma lovte

- Vi har fotografert i mange år, vi begynte med å rigge til studio i kjelleren med et gammelt filmlerret bak. Hun var modell og jeg fotograferte, forteller Siv Svanhild.

Hun forteller at hun tar mange bilder og synes det er veldig artig, spesielt hvis hun skal på tur. Nå gleder hun seg til å ta i bruk iPad-en.

- Vi hadde bestemt oss for å dele premien hvis vi vant, men så sa mamma at hun skulle kjøpe en til hvis vi ble vinnere, så nå må hun bare holde det hun har lovet, ler de to jentene.

De andre finalistene i sommerfotokonkurransen ser du på sva.no.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no