5. des
Oljedirektør Bente Nyland kunne tirsdag avsløre en fersk beregning over hva som finnes i de uoppdagede olje- og gassressursene i Barentshavet. Her er hun ved en tidligere anledning.
 
Dobler anslaget over olje-og gassressurser i nord
Oljedirektoratet dobler anslaget over de uoppdagede olje- og gassressursene i Barentshavet

Publisert: 25.apr.2017 10:38
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Det skriver Oljedirektoratet i en pressemelding tirsdag, etter å ha kartlagt den østlige delen av Barentshavet nord. Området er på om lag 170.000 kvadratkilometer, og ligger tett inntil den nye grensa til Russland.

Andelen uoppdagede ressurser i Barentshavet er dermed oppjustert fra 50 til nesten 65 prosent av de totale uoppdagede ressursene på norsk sokkel.

–Tallet er naturligvis usikkert. Det kan vise seg å være lavere eller det kan være mye høyere, sier oljedirektør Bente Nyland, og legger til at om lag 60 prosent av ressursene trolig er væske, og resten gass.

De forventede totale ressursene er omtrent like store i Barentshavet nord som i Barentshavet sør, men den nordlige delen er bare halvparten så stor som den sørlige. Det betyr at det er omtrent dobbelt så mye ressurspotensial per kvadratkilometer i nord enn i sør.

Området er imidlertid foreløpig ikke åpnet for petroleumsvirksomhet, og det kan ikke utvinnes før på lang sikt, sier Nyland. (©NTB)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no