18. nov
TABLETTER: Forskjellig dop som politiet har beslaglagt i andre saker. (Arkivfoto)
 
Dop, øltyveri og kastestjerne
En mann fra Sør-Varanger fikk 21 dagers betinget fengsel og bot. Han fikk også inndratt ei kastestjerne.

Publisert: 23.feb.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

11. februar dømte Øst-Finnmark tingrett en mann fra Sør-Varanger for oppbevaring og bruk av narkotika, to tyverier, og for å ha eid ei kastestjerne. Han ble dømt til 21 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år, og må betale 8000 kroner i bot.

Mannen ble tatt med 104 tabletter med diazepam og fentermin i juli 2013. Da hadde han også brukt hasj og tabletter. 5. oktober samme år ble han også tatt for å bruke hasj, etter at han hadde vært på tyverirunde dagene før: 2. oktober stjal han en flaske vodka fra Vinmonopolet, og 4. oktober stjal han en tipakning øl fra Rimi på Hesseng.

Kastestjernen ble funnet samtidig som narkobeslaget 4. juli det året. Den lå på stuebordet, og politiet beslagla den.

Mannen tilsto det meste han ble dømt for, bortsett fra punktet med kastestjernen. Han argumenterte der med at det var lovlig å ha kastestjerner, siden de lovlig kan kjøpes i army-butikker. Retten påpekte imidlertid at man trenger tillatelse fra politimesteren for slik oppbevaring.

Mannen fikk strafferabatt for tilståelsen sin, og for at saken hadde blitt gammel. Det er nesten ett og et halvt år siden de siste forholdene i saken fant sted.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no