12. des
FORSVARER: Advokat Stein Rønning. (Arkivfoto)
 
Drapstiltalt vil ikke ta stilling til skyld i retten
Husker fremdeles ingenting en måned før rettssaken om dobbeldrapet i Kirkenes.

Publisert: 11.mai.2017 15:42
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Mannen (59) som er tiltalt for drapet på sin kone Pimsiri Songngam og hennes sønn Petchngam har nå fått diskutert tiltalen med sin advokat. Forsvarer Stein Rønning hadde samtalen lørdag, og han forteller at det ikke er noe som har forandret seg i saken.

- Min klient har ingen hukommelse rundt det som har skjedd. Han husket ingenting da han våknet fra koma (i september i fjor, journ. anm.) og har ikke husket noe per i dag, forteller Rønning.

Det betyr at den tiltalte mannen ikke vil ta stilling til selve skyldsspørsmålet når rettssaken starter, selv om han leverte en skriftlig tilståelse tidligere. Han sier seg verken skyldig eller uskyldig.

- Han har erkjent at han må ha skutt dem, men det er ikke en erkjennelse av straffeskyld. Da må man være bevisst på at man har gjort det, sier advokaten.

Dermed blir det bevisene i saken som må tale når saken kommer opp 12. juni i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø. Der er det satt av fem dager til rettssaken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no