21. okt
REKORD: Ørreten på åtte kilo som Steve Stenbakk fikk på land sist fredag. (Foto: privat)
 
Dro opp storørret
Steve Stenbakk er pasvikgutt som noen. Etter 15 år borte fra dalen betyr det mye å komme til hjembygda og fiske ørret. Fredag satte han ny rekord.

Publisert: 10.jul.2013 15:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

En rød og fin ørret på 90 centimeter og åtte kilo ble dratt opp fra elva sist fredag. Dermed slo han sin gamle rekord fra noen år tilbake med to kilo.
– Hvor dro du opp den ruggen?
– I Pasvikelva.
– Pasvikelva er stor?
– Jeg tror det greier seg med å si Pasvikelva. Sier jeg hvor det er, så kommer det så mye folk hit. Og det er stillheten ved elva som er en av de største fordelene med å komme hit, sier Steve.
Stenbakk er 45 år og har bodd 15 år borte fra Finnmark. Nå holder han til i Sandefjord, der han jobber i Skandinavias største butikk for fiskeutstyr.
– Det er sommerens store høydepunkt å komme hit og fiske ørret. Jeg har fisket både i Namsen, Gaula, Numedalslågen og Neiden. Men ingenting slår ørretfiske i Pasvik, sier Steve, som skal være fjorten dager til i sin barndoms bygd.
Steve fulgte opp rekordfiske fra fredagen med å dra opp en fisk på 3,6 kilo sist mandag. Det kommer nok flere nyheter fra hemmeligplassen hans i favorittelva.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no