22. okt
SKUFFET: Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) er skuffet over at Innovasjon Norge ikke har tatt tak i prosjektet. Han håper de kjenner sin besøkelsestid, og at prosjektet kan reddes.
 
Drømmen om «Russian House» på Malmklang knust
Manglende svar fra Innovasjon Norge har gjort at Kåre Tannvik dropper planene om operavisning og Lenin-bar i gamle Malmklang.

Publisert: 19.jun.2017 14:29
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Kåre Tannvik har i lengre tid hatt store planer for det lenge forlatte Malmklang-bygget.

Da han fikk kjøpe Malmklang tidligere i år startet prosessen med å skaffe nok penger til å finansiere prosjektet «Russian House».

I mai uttalte han til SVA at dersom Innovasjon Norge ikke kom med en beslutning i tide måtte han kaste kortene. Nå har han innsett at prosjektet ikke lar seg gjennomføre.

- Prosjektet er avsluttet. Jeg har ikke fått svar fra Innovasjon Norge, bekrefter Tannvik til SVA.

Trasig utfall

Han mener det er trasig at utfallet har blitt slik det har blitt, spesielt når både kommunen og Sør-Varanger utvikling har vist vilje til å bidra inn mot prosjektet.

- Jeg har hele tiden fått beskjed om det vil ta to uker, og så to uker. Det er så useriøst at jeg ikke kan la livet mitt ligge i hendene deres. Tålmodigheten min har tatt slutt. En så lang saksbehandlingstid synkroniserer ikke med framdriften som er nødvendig for slike prosjekter, sier Tannvik.

Så legger han til:

- Det er en trasig beslutning når man har både Sør-Varanger utvikling og kommunen i ryggen. Det går greit for meg, men det er synd for Sør-Varanger. Det snakkes om og det står i alle planer at man må jobbe for et mer levende sentrum, sier han.

Skulle stå ferdig i 2018

Tannvik hadde behov for svar fra Innovasjon Norge i juni for at prosjektet skulle stå ferdig i tide. For å ha Malmklang-bygget klart til våren 2018 måtte byggingen starte opp i august i år.

Det lar seg ikke gjøre uten svar fra Innovasjon Norge.

Tannvik hadde allerede opprettet et godt kundegrunnlag med både Hurtigruten og et amerikanskturoperatør med hele 55 grupper. Nå må disse avtalene avsluttes raskest mulig slik at det ikke går utover Tannvik økonomisk.

Ordfører: - Svært skuffende

Ordfører Rune Rafaelesen (Ap) er orientert om skrinleggingen av «Russian House». Han mener det er skuffende av Innovasjon Norge.

-Jeg har blitt gjort oppmerksom på at prosjektet avsluttes fra Tannvik selv. Han var fortvilt, sier Ordfører Rune Rafaelsen (Ap).

Rafaelsen er tydelig på at prosjektet ville vært et positivt tilskudd til utviklingen i Kirkenes - spesielt når kommunen er inne i en omstillingsprosess.

– Jeg skjønner ikke at Innovasjon Norge ikke tar tak. Det er svært skuffende av et ordinært virkemiddel til næringsutvikling. Dette gjelder et prosjekt i en kommune i omstilling, og som har hatt fantastisk utvikling på reiseliv, konstaterer han.

Han etterlyser Innovasjon Norge, og satser på at de kommer på banen slik at prosjektet kan gjennomføres.

– Selv trodde jeg Innovasjon Norge skulle være en medspiller når man skal få i gang slike prosjekter, sier ordføreren engasjert.

-Vanskelig å starte prosjekter

Ifølge Guro Brandshaug i Kirkenes Næringshage har man stilt seg positive til prosjektet.

–I mine øyne var det et kjempespennende prosjekt, som ville vært et positivt tilskudd til Kirkenes sentrum. Samtidig ville det markert byen som en grenseby, og gitt et ytterligere tilbud til turistene. Da er det tilsvarende trist å høre at prosjektet nå skrinlegges, sier lederen av Næringshagen.

Brandshaug sier videre at man må konstatere at det er vanskelig å starte opp prosjekter, og så må man ta til etterretning at den erfarne gründeren velger å legge ned prosjektet.

Men hun understreker at man ikke må gi opp, og legger til at det ville vært fint å se Malmklang fylt med liv og aktivitet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no