23. okt
 
Drømmesommer i hagene
Drømmesommeren har gitt rekordmye jordbær, meterhøy dill, skyhøye solsikker og en tidlig og praktfull blomstring.

Publisert: 09.aug.2013 10:01
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

- Det har jo bare eksplodert, rapporterer Aud Marion Hjelm Solli i Sør-Varanger Hagelag og sier hun er glad over å få opplevd en så fin sommer.

- Det snakkes jo både om 1960 og 1972, men da hadde vi jo ikke egen hage og det er så utrolig morsomt å få oppleve det her. Vi har jo egentlig hatt fint vær fra 17. mai og til nå, bortsett fra akkurat da Sommerbåten var her, smiler hun.

Hagelaget inviterer i år for tredje gang folk inn i hagene sine.

Det skjer søndag 18. august.

Forandring

- Vi vil gjerne at folk skal bli glad i hager, og vi vil vise frem hva det går an å få til - også her oppe. Det er jo helsebot og trivsel i det å ha det grønt og fint rundt seg. Og så er jo en hage alltid i forandring, minner Aud Marion Hjelm Solli om.

I sin egen hage på Sandnes startet jordbærplukkingen allerede den 3 juli.

- Vi har plukket 43 liter til nå, den siste literen plukket vi i går. Og dillen! Den har vi høstet en gang, da den var en meter høy. Og nå har den vokst opp på nytt. For ikke å snakke om solsikkene, for de er på mer enn to meter!

Fritt frem

I år er fem hager med på hagedagen.

Aud Marion Hjelm Sollis hage på Solstad på Sandnes. Helen Martinsens i Gresselvveien på Sandnes. På Jakobsnes er to hager med. Gunn Paulsen og Geir Løvberg sin, og Synnøve og Hallgeir Fredriksens hage. Dessuten er Stein Madsen i Tårnet med.

- Folk kan de komme å søke inspirasjon. Det er bare å spørre i vei. Vi kan jo ikke alt, men kanskje kan vi henvise videre. Eller folk kan få ideer til å ta med seg hjem til egen hage, inviterer Hagelaget.

I det hele tatt, det er altså fritt frem for alle spørsmål som dreier seg om hage søndag den 18. august.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no