12. des
ANKOMMET: Gabriel Fjellvoll og Hallvar Karikoski på Narvesen fikk den første loddbunken på tirsdag. I dag legges de ut for salg.
 
Du kan slippe eiendomsskatt - om du vinner lotteriet
Tjue vinnere blir skattefrie i ti år.

Publisert: 31.mar.2015 11:24
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Allerede nå i påsken kan man kjøpe lodd i det kommunen betegner som «Skattelotteriet». Loddene vil være til salgs rundt om på kiosker og bensinstasjoner i kommunen fra i dag av.

Påskeoverraskelsen fra kommunen kommer beleilig. Mange har blitt overrasket av høye regninger eller feil på den nye takseringen av alle boligene i kommunen i år. Det slipper man å bekymre seg for om man vinner Skattelotteriet: Tjue vinnere av lotteriet vil nemlig slippe å betale eiendomsskatt i ti år framover.

Det er tidsperioden til neste gang eiendommene i Sør-Varanger kommune skal takseres. De tjue vinnerne kan altså fullstendig ignorere den kommunale takseringen i denne omgang.
Vinnerne vil også få tilbakebetalt den første eiendomsskatteregningen, som har betalingsfrist i disse dager.

Sette fart

Målet til kommunen er å sette fart på boligmarkedet i Sør-Varanger. Derfor er det ikke bare nåværende boligeiere som får være med: Alle i voksen alder kan kjøpe lodd i Skattelotteriet.
Gevinsten gjelder da alle bygg som står i vinnernes navn i løpet av den tiårsperioden, ikke bare de som eies i dag.

Å vinne Skattelotteriet kan være svært innbringende spesielt for de som eier eller vil skaffe seg næringsbygg: Disse er gjerne store og skattes tyngre enn private boliger og fritidsbygg.
Kommunen lover at de ikke vil diskriminere mot private eiere av næringsbygg.

Ankommet

Loddene har allerede blitt sendt ut til kiosker og bensinstasjoner, selv om de ikke legges ut for salg før i dag. På Narvesen i Kirkenes står kjøpmann Hallvar Karikoski klar til salg. Lotteriet kom som en overraskelse på ham også, men han klager ikke på å ha mer å selge.

- Nå er det ikke bare superlottoen man kan vinne på her, og det er bra, synes han.

Klag likevel

Kommunen oppfordrer uansett de som har fått feil taksering til å klage. Det er nemlig lagt ut 4000 lodd, og hver person er begrenset til fire lodd, så vinnersjansene er ikke enorme.
Loddtrekningen finner sted i slutten av mai.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no