21. okt
FRA REDET: Dvergfalken iferd med å hente en svarthvit fluesnapper fra redet sitt. (Alle foto Lisbeth Methi Jerijervi)
 
Dvergfalk snappet fluesnapper
Lisbeth Methi Jerijervi var nylig vitne til naturens harde virkelighet.

Publisert: 22.aug.2015 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Lisbeth Methi Jerijervi har alltid satt pris på «sine» svarthvite fluesnappere, som årlig hekker i fuglekassene rundt hytta innerst i Munkefjord. Hytta ligger i et område som er kjent for å være myggens hjemsted. Derfor har fluesnapperne vært gode å ha, fordi de alltid har hjulpet til med å holde myggbestanden litt i sjakk.

Ikke faste

At det er flere som setter pris på disse flotte fuglene, fikk hun en dag være vitne til. 

- Jeg oppdaget to fremmede fugler på høyspentmasten like ved hytta. De to var ikke av de faste artene som holder til i området.

Etter og ha slått opp i fugleboken, og tatt de i nærmere øyesyn med kikkerten, så jeg at det var årets dvergfalkunger, forteller hun. Og ble nysgjerrig.

Bilder avslørte

Da en av de voksne dvergfalkene kom med dagens måltid til ungene i klørne, tok Methi Jerijervi frem fotoapparatet og knipset bilder. Men ikke før hun fikk sett nærmere på og forstørret bildene, så hun at dvergfalkungene ble foret med en av hyttas svarthvite fluesnappere.

- Selv om akkurat det var trist, så var det en stor opplevelse å få ta del i fuglenes harde hverdag, og ikke minst å få tatt bilder av dramaet, forteller Lisbeth Methi Jerijervi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no