8. des
ETTERFORSKER: Innsatsleder Ingar Brun forteller at politiet etterforsker saken, men de mistenker ikke noe kriminelt. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Dykkerulykke ved Buholmen
En dykker ble fløyet til Tromsø etter å ha blitt hentet opp av vannet mandag.

Publisert: 02.sep.2013 16:07
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Mandag rett etter klokken tolv rykket ambulanse, politi og brannvesen ut til Buholmen. Der hadde forbipasserende funnet en forkommen dykker i vannet. De fikk dykkeren opp på land, før ambulansen plukket ham opp. Ifølge operasjonsleder Trond Larsen ble dykkeren så fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Han skal ha vært ved bevissthet da han ble kjørt vekk fra ulykkesstedet. Rett før klokken tre mandag ettermiddag kom dykkeren frem til UNN.

Ti på fire var dykkeren fremdeles inne til undersøkelse, men så langt hadde ikke legen funnet noen skader. Det forteller Jan Fredrik Frantzen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN.

Etterforsker

Politiet har startet obligatorisk etterforskning av hendelsen. Det forteller Ingar Brun, innsatsleder på stedet for politiet. Politiet har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Samtidig skryter innsatslederen av det som de forbipasserende gjorde.

- De som fant og brakte dykkeren til ambulansen har bidratt veldig. All honnør til dem, sier han.

Tilfeldig forbi

To personer var tilfeldigvis i nærheten av dykkeren som fikk problemer. Den ene av dem var på tur forbi i bil, og så at den andre så ut over vannet med kikkert.

Mannen med kikkert trodde først at dykkeren han så slappet av.

Sjåføren ble likevel usikker, så han gikk ned til vannkanten for å se nærmere på saken. Da skal dykkeren ha ropt om hjelp. De to fikk dykkeren opp på land. Deretter ringte de 113, som kjapt sendte ut ambulanse.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no