10. des
RENOVERT: MS North Tug ble totalrenovert i fjor. (Arkivfoto: Yngve Grønvik)
 
Dykknor til retten etter slepeulykken
Risikerer bot på 120 000 kroner etter at MS North Tug ble trukket under av «Ocean Princess» i 2013.

Publisert: 15.mai.2015 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Dykknor har valgt å ikke vedta en bot på 100 000 kroner etter slepeulykken 10. juni 2013. Dermed må de til Øst-Finnmark tingrett 8. september, for å bestride en bot som da har blitt til 120 000 kroner.

Dykknor styrer båten MS North Tug, som ble trukket under vann da den skulle bistå det 181 meter lange cruiseskipet «Ocean Princess» med å komme seg fra havn den dagen. Ingen liv gikk tapt i ulykken, men båten sank til bunns.

- Uforsvarlig

Politiet mener at Dykknor opptrådte uforsvarlig under slepeoppdraget, og at selskapet brøt flere punkter i Skipssikkerhetsloven. Tiltalen inkluderer manglende sikkerhetssystem for båten, manglende sertifisering og erfaring med slepeoppdrag av den størrelsen, for dårlig planlegging og manglende risikovurdering.

- Det ble ikke tatt hensyn til hvilke begrensninger fartøy og besetning representerte ved slep av et slikt stort fartøy. Overtredelsen er vesentlig på grunn av faren for tap av menneskeliv, står det i forelegget.

- Ikke gjort galt

Dykknor-medeier Eirik Mikkelborg bekrefter at de har satt advokat på saken. Han mener selskapet ikke hadde gjort noe galt da ulykken skjedde.

- Vi har ikke fått tiltaledokumentene ennå, så det er vanskelig å gi noen mening utover det før vi har lest igjennom dem, sier han.

Mikkelborg mener politiet har vært dårlige til å informere dem om saken, og at han ikke hadde fått vite størrelsen på boten før SVA tok kontakt.

Dykknor har ellers kommet seg etter ulykken.

- Vi fikk opp båten. Alt er reparert, og vi var i full drift igjen i april i fjor. Nå er det bare politiet vi har trøbbel med, konstaterer medeieren.

Grunnen til at boten er økt fra 100 000 til 120 000 når den går til tingretten, er at Dykknor ville fått strafferabatt om de hadde vedtatt boten uten å gå innom rettssystemet. Når saken nå skal til domstolen, forsvinner den rabatten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no