22. okt
DYRT: Arrangørene Per Ivar Norbeck, Lars Even Kristiansen og André Johnsen på den første cowboyfesten. Skjenkebevillingen har blitt 14 ganger dyrere siden 2012.
 
Dyr skjenking for Cowboyfest
Denne helga arrangeres Cowboyfesten i Bugøyfjord for tredje gang, men denne gangen har skjenkebevillingen blitt dyr. – Kanskje for dyr, sier arrangørene.

Publisert: 23.aug.2014 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

For tre år siden betalte arrangørene av Cowboyfesten 280 kroner for skjenkebevillingen. Det er privatpersoner som står bak den populære festen i en låve i Bugøyfjord.

«Listefest»

– I fjor måtte vi betale 1 500 kroner og i år over 4 000 kroner. Begrunnelsen fra kommunen var at siden vi hadde annonsert med festen på Facebook, ble festen å regne som offentlig, forteller en av arrangørene, Lars-Even Kristiansen.

På Facebook er «Cowboyfest i Bugøyfjord» listet som arrangement, og den første beskrivende teksten om arrangementet sier «Da er vi klar for årets cowboyfest 2014. Vi arrangerer en listefest slik vi har gjort de tidligere årene. Det vil være forhåndsbetaling av inngang.»

Siste gang

Torsdag ble påmeldingen avsluttet med rundt 110 deltakere. Selv om arrangørene vil arrangere såkalt listefest, som kreves for lukket lag, har kommunen regnet festen som offentlig.

– Når de i år krever over 4 000 kroner for skjenkebevillingen, blir man jo både frustrert og oppgitt, og lurer på om vi gidder å lage til sosiale arrangement for andre ute i bygdene, sier Kristiansen.

– Nå stiller vi altså i samme kategori som store arrangement slik som Grenseløsfestivalen. Vi synes dette er både urettferdig og feil. For årets fest har vi ikke annet valg enn å betale regninga fra kommunen, men om dette blir det endelige utfallet så må vi jo sterkt vurdere om det er økonomisk forsvarlig å lage slike små arrangement i fremtiden, sier han.

Endret gebyrene

Kommunen har plassert arrangementet under festivaler og konserter, hvor en gangs skjenkebevilling har minstepris på 4 100 kroner.
I mai i fjor endret kommunestyret gebyrene, noe som førte til reaksjoner blant små organisasjoner i kommunen. Teaterets venner var en av de som reagerte høylydt. Endringen til 1 500 kroner per arrangement ville ramme dem hardt. Argumentene var blant annet at dette ville føre til at små arrangementer der man serverte et par glass vin måtte opphøre på grunn av den høye prisen. Reaksjonene førte også til at vedtaket ble endret nok en gang, til 1 500 kroner per år.

Populær fest

Kristiansen forteller at de nok helt sikkert kommer til å få en fin fest, med cowboyantrekk, countrymusikk og swing fra bandet Union Rose, og muligens også linedance.

– I fjor var fotballbanen full av bobiler og campingvogner og vi har hørt at det kommer folk fra Tana og Vadsø også. Men det gir en liten bismak at det koster så mye å få skjenkebevilling når vi arrangerer en lukket fest, sier han.

Ingen på Rådhuset kunne kommentere denne saken fredag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no