23. okt
DYRERE: Fra 1. januar ble det dyrere å bli tatt for å bruke håndholdt mobiltelefon i bil mens man kjører. (Foto: Statens Vegvesen)
 
Dyrere å snakke i mobilen bak rattet
Fra 1. januar har det blitt dyrere å bli tatt for å snakke i håndholdt mobiltelefon bak rattet.

Publisert: 05.jan.2017 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Det er forbudt å taste og surfe på mobilen mens man kjører bil, selv om mobilen sitter fast i en holder. Man kan starte og avslutte en samtale dersom mobiltelefonen befinner seg i en holder, eller kan styres via håndfrie løsninger, som en knapp på rattet eller lignende.

Punge ut

Blir man tatt av politiet mens man snakker i håndholdt mobil koster det nå 1650 kroner. Før kostet det 1300 kroner.

Regjeringen har vedtatt nye satser for forenklet forelegg, og de trådte i kraft ved siste årsskifte. Også alle fartsbøter øker kraftig.

Laveste bot blir nå 750 kroner. Den får du dersom du bryter fartsgrensen med inntil fem kilometer i timen. Blir du tatt for å kjøre 31 km/t for fort i en 70-sone, vil du måtte punge ut med 9950 kroner nå etter nyttår.

Skuterkjøring

Ulovlig kjøring med skuter koster nå 6650 kroner, det samme som å ikke overholde vikeplikt, mens det å ikke bruke blinklys koster 2550 kroner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no