24. okt
UTSATT: Slik var planen at det skulle se ut på Elvenes høsten 2016. Dersom det nå må en rettssak til for å få avgjort hvem som skal bygge brua, kan det fort gå minst ett år ekstra. (Ill. bilde)
 
E105 kan bli ferdig uten bru
Skanska protesterte på tilbudet fra nykommer HAK fra Alta om bygging av ny bru på Elvenes, og nå kan det bli rettssak. Det kan føre til at brua blir kraftig forsinket.

Publisert: 18.jan.2015 22:14
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Bare tre entreprenører konkurrerte om å få bygge den nye brua på Elvenes. HAK Entreprenør i Alta var rimeligst, og ble innstilt til å få oppdraget, men Skanska, som ble nummer to, protesterte.

Forsinket

Prosjektleder Kaare Ramberg sier at bruprosjektet allerede er forsinket ettersom det ennå ikke er tegnet kontrakt, ingen har begynt å jobbe med den, ingen deler har blitt bestilt eller satt i produksjon.

- Bruprosjektet kan bli kraftig forsinket avhengig av hva som blir utfallet av en eventuell rettssak og hvis man ikke kommer i gang kan man bli ytterligere forsinket på grunn av årstiden, sier Ramberg.

Hvis ikke Skanska er fornøyd med den første behandlingen, kan den bli anket, og da begynner tiden å gå. Hvis Skanska taper, kan det bli kostbart for dem. Statens Vegvesen vil kanskje be Skanska om å betale erstatning for forsinkelsen av arbeidet. Dermed er det sannsynlig at det vil gå ytterligere tid i rettsvesenet, fremdeles uten at kontrakt er tegnet og arbeidet satt i gang. I verste fall kan E105 stå ferdig høsten 2016, men uten bru.

2017?

- Det kan fort bli resultatet, sier Kaare Ramberg. Han vil ikke spekulere i hvor lang tid det kan ta før brua kommer på plass, men SVA erfarer at det slett ikke er usannsynlig at det kan gå minst ett år og kanskje mer.

Uansett er det viktig for Statens Vegvesen å få en rask avklaring på problemstillingen, og det er prinsippielt viktig for dem å kunne være sikker på at de tar de rette valgene. Her ble den billigste av tre anbud valgt, og Vegvesenet mener de har gjort det rette valg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no