6. des
BRYTEGJENG: Denne troppen dro til Mehamn i helga.
Begge foto: Kirkenes Atletklubb
 
Edvard ble best i Solmund Larsen Cup
Den første cupturen denne sesongen ble innbringende for Kirkenes Atletklubb (KAK).

Publisert: 25.sep.2018 08:14
Oppdatert: 25.sep.2018 08:58

– Kirkenes Atletklubb har vært på sin første tur i sesongen 18/19. Den gikk til Mehamn nå i helga, for Solmund Larsen Cup pluss treningssamling. Vi hadde med sju brytere, derav to knøtter, forteller Bjørn Nilsen til SVA.

Kirkenes-gjengen var blant de mest tallrike som var til stede. Med 28 brytere på hele stevnet, ble en del vekter slått sammen. Men det ble likevel god bryting for mange, ifølge Nilsen.

– Vi fikk kjørt tre runder på stevnet, med veldig godt resultat og mange fine kamper, slår han fast.

Best i stevnet

Finest ble det for Edvard Wartiainen Rønning, mener Nilsen.

– Han har kanskje den lengste erfaringen av alle våre. Han brøt tre overbevisende kamper mot en mye tyngre og god bryter, men klarte i alle kampene å snu det til sin fordel. Her fikk vi se flere gode grep som hodefall, slengkyss, mare og krysstak, forteller han.

– Dette lover godt for fremtiden med den store treningsiveren denne bryteren har. Edvard er den som har hatt størst fremgang av alle dagens brytere hos oss. Han ble jo norgesmester tidligere i år, så da lå det vel litt i kortene at han kunne bli stevnets beste bryter i helga.

beste klubb

Og slik ble det. Mens Edvard Rønning stakk av med tittelen, stakk Kirkenes-klubben også av med æresbemerkelsen for beste klubb i cupen.

– Det var med 13 poeng. Samme sum som BK Tana, men med flere fallseiere enn dem, forteller Nilsen.

Kevin Janbut måtte høyt opp i vekt for å få god motstand ifølge trenerne. Han endte i Ungdom 55 kilo, og fikk seg tre kamper.

– Han vant to og tapte én knepent. Han ble da nummer to i denne gode vekta.

Stina Marjavara Pettersen brøt tre runder, og vant alt sitt. Ada-Sofie Sørensen er ny i gamet, og Nilsen mener hun fikk vist at hun er å regne med fremover.

Ellers fra klubben gjorde Frida Lundbø noen sterke runder, og Dana Angelika Berejkova og Sander Sørensen fikk prøvd seg i knøtteklassene.

Treningssamlingen som ble holdt både før og etter stevnet, ble ledet av Vardø-trenerne Anne-Therese og Torgeir Eriksen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no