6. des
 
- I et annet land hadde etterretningssjefen hatt en annen jobb nå
Den tidligere spionsjefen Ola Kaldagersier til VG at sjefen for Etterretningstjenesten, Morten Haga Lunde, og andre i tjenesten hadde hatt en annen jobb allerede hvis Frode Berg-saken hadde skjedd i et annet land.

Publisert: 19.nov.2019 21:48
Oppdatert: 19.nov.2019 21:49

– Men sånn er det ikke i Norge, og det gjennomsyrer hele samfunnet. Ingen tar ansvar. Man kan bare skyve ansvaret sidelengs eller nedover, mens sjefen er fritatt, sier Kaldager til VG.

Han er også på linje med ordfører Rune Rafaelsen, som retter sterk kritikk mot E-tjenesten etter at mer informasjon om den såkalte vervingen kom fram på pressekonferansen med Frode Berg tirsdag kveld.

- Berg har sittet to år i fengsel i Moskva og sier etterpå at han har hatt en bra samtale med sjefen for etterretningstjenesten. Det er slik man legger ting dødt, sier Kaldager. 

Han stiller spørsmål ved at E-tjenesten har brukt en tidligere grenseinspektør som kurer.

– Det går ikke an å forstå at han ble brukt med den stillingen han har hatt. Det er i seg selv helt uforståelig. Sett fra russisk side, så er de som jobber som grenseinstruktører også etterretningsfolk, sier Kaldager til VG.

Han er nå spent på hva slags opprydding som vil skje i blant annet E-tjenesten, og mener folk bør stilles til ansvar slik at det ikke skjer igjen.

- Man må ikke sope ting under sengen og si at dette gikk galt og bedre lykke neste gang. Slikt går ikke, sier han til VG.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no