23. okt
Reinflokk.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
 
Ekstra rein-kostnader for Nord-Norge-kraftlinje
Staten er dømt til å betale ti millioner kroner i sakskostnader og erstatning til reinbeitedistrikt som blir berørt av kraftlinjeutbygging i Nord-Norge.

Publisert: 19.nov.2018 07:54
Oppdatert: 19.nov.2018 07:54

Seks reinbeitedistrikt i Troms og Finnmark er av Nord-Troms tingrett tilkjent en samlet erstatning på 4,7 millioner kroner. I tillegg må staten ut med til sammen 6,1 millioner kroner i sakskostnader, skriver Nordlys.

Reineierne får erstatning for tapte beiteområder og merarbeid knyttet til anleggsarbeidet i forbindelse med kraftlinjeutbygging.

De tilkjente erstatningene kommer i tillegg til allerede eksisterende avtaler mellom reinbeitedistriktene og Statnett.

To reinbeitedistrikt fikk ikke tilkjent noen erstatning.

Kraftlinjeutbyggingen, som er anslått til å koste mellom 4 og 4,5 milliarder kroner, er Nord-Norges mest omfattende. Den skal gå over hele 21 mil og passere gjennom Balsfjord, Storfjord, Kåfjord, Nordeisa, Kvænangen, Alta og Kvalsund, før den ender i Skaidi i Finnmark.

Både den tenkte nye stamnetthavna til Kirkenes, og den tenkte jernbanen fra Finland til Kirkenes, er ventet å berøre reinbeiteområder.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no