22. okt
UTEAREAL: Kirkenes ungdomsskole har et skrikende behov for uteareal. Vi har ingenting, sier Martin Tjelde Haga (leder) og Ellen Andreassen (sekretær) i elevrådet. (Foto: Tor Sandø).
 
Elevrådet vil ha uteareal for ungdomsskoleelevene
Klar melding fra ungdomsskoleelevene i Kirkenes til politikerne; lag uteareal ved skolen.

Publisert: 01.des.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Ifølge elevrådsleder Martin Tjelde Haga og sekretær Ellen Andersen ved Kirkenes ungdomsskole har de ingen uteareal i dag.

- Nå er det på tide at politikerne våre kjenner sin besøkelsestid og bruker av budsjettet for å ordne uteareal til oss. Nå har vi rett og slett ingen uteplass, sier Tjelde Haga.

Barentshallene

Det er ikke mer enn et par uker siden daglig leder ved Barentshallene, Audun Andersen, spilte inn samme ønske til styret og kommunepolitikerne. Han mener det er på tide å utvikle Kirkenes stadion og ber politikerne sette av penger i 2017-budsjettet til å gjøre ferdig rehabiliteringen av Kirkenes stadion. I innstillingen er det lagt opp til lengdegrop, løpebaner, femmer kunstgressbane med friareal for ungdomsskolen, område med basketbane og aktivitetsområde (Tufte-park) med fastapparater, BMX- og skaterampe. Dette med en kostnadsramme på mellom 3,675 og 5,557 millioner kroner.

Ikke mye

Elevrådet ved Kirkenes ungdomsskole synes planene til Andersen og Barentshallene er gode.

- Tre til fem millioner kroner er ikke så mye penger for å skaffe så mange elever et uteareal, med ballbinger, løpebane og Tufte-park. Dette er også et uteareal som ikke bare ungdomsskolen vil nyte godt av. Det vil også Kirkenes IF sine medlemmer, som har stor aktivitet og press på stadion. De har flere hundre medlemmer, ungdom og barn. Dette er et viktig prosjekt som handler om skole og fritida vår og det må politikerne forstå, sier Martin Tjelde Haga og Ellen Andreassen.

- Vi håper politikerne bevilger de pengene som skal til nå på budsjettmøtet i desember. Så kan arbeidet komme i gang i løpet av vinteren. Forhåpentligvis blir det realisert mens vi ennå går på ungdomsskolen, sier tiendeklassingen og elevrådslederen Martin.

KIF positiv

Daglig leder Harald Sørensen i Kirkenes IF sier at de er positive til tankene fra elevrådet og Barentshallene.

- Jeg vet at det jobbes med saken. Innspillet og anleggsplanene fra Barentshallene var oppe i Utvalg for levekår mandag og nå er dette spilt inn. Nå er det avhengig av at politikerne finner de pengene som er nødvendig for å få realisert planene for 2017. I KIF kan vi ikke si annet enn at vi er meget positive til disse planene. Det er byens største lekeplass og alle planer om bedre tilrettelegging for Kirkenes stadion og mer allsidig bruk er vi positive til, sier Sørensen.

Styrke området

Rektor Michael Berstad ved Kirkenes ungdomsskole er veldig enig med elevrådet om at det hadde vært fint å gjøre noe med utearealet ved skolen og stadion.

- Utearealet var opprinnelig med i skoleprosjektet og var et sideprosjekt som skulle fullføres da skolen var ferdig for snart fem år siden. Men man kuttet i budsjettene og har hvert eneste år siden vært foreslått av Barentshallene, men strøket av politikerne. Nå er tiden moden for å få gjort noe med dette utearealet. Våre 250 ungdomsskoleelever har en veldig flott skole, men ingen uteareal. Gresset på stadion er flott å være på på sommers tid, men når snøen kommer, kan de ikke være der. Da treffer ikke anlegget på dagtid slik det framstår i dag, sier Berstad.

Nå er bevilgningen til Barentshallene på 3,4 millioner kroner på rådmannens investeringsbudsjett. Da fattes det nytt håp på ungdomsskolen.

- Posten på 3,4 millioner er uspesifisert og det kommer vel spillemidler og slikt i tillegg, men tiden er overmoden for å gjøre noe med dette området. Folkehelseaspektet kommer også inn. Her får vi, dersom planene blir realisert, anlegg for å aktivisere de som ikke naturlig faller inn under aktivitetene til idrettslaget. Med tuftepark, løpebane og de andre planene som foreligger, så vil ungdomsskoleelevene få et fantastisk uteareal, sommer som vinter og det vil også gagne idrettslaget og småbarnsfamiliene som ønsker å bruke det. Det er på tide at politikerne ser elevene sitt behov, sier ungdomsskolerektoren.

Økonomi

- Det kan jo skje, men i det store og hele er det jo ikke den store utgiften sett i forhold til hva man får av aktivitetsskapende anlegg. Gjøres det noe med dette anlegget så gjøres det viktige tiltak for trivselen og mer aktivitet for store som små, sier Berstad.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no