5. des
 
Elgtrøbbel
I flere måneder har en elgfamilie på tre «surret» rundt i Bjørnevatn og på Sandnes.

Publisert: 25.jan.2014 12:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Elgen er flotte dyr å se og oppleve på nært hold. Likevel er det ingen tvil om at ei elgku med kalv(er) ikke er til å spøke med. Særlig hvis man kommer uforberedt på dem. Det er et uomtvistelig faktum at elg har drept og skadet flere enn Bamse Brakar har.

Det fine med den fastboende elgfamilien på Sandnes/Bjørnevatn er at den frem til nå har oppført seg rimelig uklanderlig mellom husnovene i boligfeltene. Dyrene har selvsagt gjort ugagn på hagebusker og trær, til irritasjon for endel hageeiere. Men verken elgkua eller kalvene har vist aggressivitet mot folk. I hvert fall ikke som er blitt rapportert til politiet, selv om småbarnsforeldre har gitt beskjed om at de liker dårlig å ha dyrene gående rundt husene sine. Barns lek med elg i nærheten er ikke en spesielt ufarlig situasjon i et gitt tilfelle.

Så skulle Morten Kurthi sist onsdag ut på kjøretur med hundene sine og en av dem fikk et ublidt møte med skogens dronning i dette tilfellet, elgkua. Dette aktualiserer spørsmålet om det ikke nå er på tide at Viltnemnda tar affære. Ikke bare avventer situasjonen. Hvis det er tilfelle, som de som har greie på dette tror, så er elgkalvene født i området og har tilknytning til det. Hvis den tilknytningen gjør at det er vanskelig å flytte de tre dyrene bort der fra, fordi de uansett trekker tilbake, ja da har vi store problemer med å la dem få lov til å bli i boligstrøkene en eneste dag til. Da er det mest fornuftig å felle dem. Å risikere at det etableres en fastboende «elgstamme» rundt husnovene i gruvebyen og på Sandnes, er uakseptabelt. Ganske enkelt fordi det ikke er trygt for verken barn, voksne eller hunder.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no