7. des
LUKKET: Netthandel er en av årsakene til at Elitefoto stengte dørene torsdag.
 
Elitefoto lagt ned
- Det var ikke forsvarlig å drive lenger, sier Bård Stien. Torsdag stengte han butikken.

Publisert: 02.mai.2013 16:39
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Bård Stien har meldt oppbud av butikken Elitefoto i Kirkenes. Han synes det er litt trasig, det har vært hjertebarnet hans siden han overtok i 2004.

Netthandel

- Men jeg ser jo hvor utviklingen går, og den går fort. Det var flere titusen i forskjell på denne måneden i år og samme måned i fjor. Når det ikke går an å leve av det, er det bare å stenge, sier han.
Stien forteller om Foto Knudsen, som gikk konkurs og om Kodak som måtte si opp 2 500 ansatte i Tyskland.
- Markedet har blitt sånn, og det er netthandelen som vinner. Selv om man er med i en kjede og kan konkurrere i pris om enkelte produkter, så finner folk noe enda billigere en eller annen plass. Eller de kjøper når de er ute og reiser, sier han.

Lang historie

Han startet egen bedrift 13. mars 2004. Før det hadde han vært ansatt i Elitefoto drevet av Arnfinn Rognmo og før det igjen ansatt hos Foto Edvardsen siden 1997.
- Det er noen års historie med fotobutikk i Kirkenes som nå er over. Samtidig har jeg slitt et par år og det føltes egentlig som en stein som falt fra hjertet da jeg endelig bestemte meg og sendte inn papirene. Men det er klart jeg føler med gode kunder, spesielt eldre som ikke får levert inn film lenger, eller passfotokunder som ikke får tatt passfoto.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no