9. des
POLITIMESTER: Politimester Ellen Katrine Hætta vil jobbe mot en høyere kvinneandel ledere i Finnmark politidistrikt. (Arkivfoto).
 
Elleve prosent kvinner i finnmarkspolitiet
Elleve prosent av lederne i Finnmark politidistrikt er kvinner. I tillegg er 16 prosent av de ansatte i politidistriktet kvinner.

Publisert: 15.nov.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

- Dette er ikke godt nok, sier politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt til VG.

I norsk politi er 58 prosent av lederne i administrative stillinger kvinner. For juriststillinger er tallet 35 prosent. Men det er på politistillinger at politiet sliter, med bare 16 prosent kvinner.

Nytt mål

Politidirektoratet lanserer et nytt mål de vil kreve at følges opp: 30 prosent kvinner i politilederstillinger innen 2022. Alle politimestrene vil bli personlig målt på kvinneandelen i sin lederlønnskontrakt.

Nasjonalt er kun 16 prosent av lederne i politistillinger kvinner og Politidirektoratet varslet tirsdag et oppgjør mot machokultur og seksuell trakassering i politiet. De skal nå kreve at politimestrene leverer på likestilling. Direktoratet lanserer elleve forslag for å få opp kvinneandelen i distriktene.

Må levere

Hver politimester må lage sin egen, lokale handlingsplan - og levere.

- Jeg tror det er veldig mange som tenker at vi må ha kvinner inn fordi de er kvinner, ikke fordi kvinner har andre perspektiver og verdier enn menn. Det er verdiene som er grunnen til at vi vil ha inn kvinner, ikke fordi de har et annet kjønn. Jeg har vært veldig heldig, for mine ledere har sett meg og bidratt til å løfte meg. Dette er noe jeg virkelig håper vil bli omfavnet og at alle politidistriktene vil jobbe med, sier Hætta til VG.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no