14. okt
VINTERBARN: Kunstner Tarja Malien vil utrykke barns rettigheter gjennom skulpturene og bildene sine.
 
Elsa: - Ikke økonomisk forsvarlig
Finske Liisa Kilvensalmi har holdt galleriet til Elsa Haldrosen åpent i sommer. Men når hun reiser kan det bety stengte dører for det lille galleriet i havgapet.

Publisert: 01.aug.2017 06:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Siden slutten av juni har finske og kunstinteresserte Liisa Kilvensalmi drevet galleriet til Elsa Haldorsen i Bugøynes.

Over 750 gjester besøkt det lille galleriet hvor Kilvensalmi har stilt ut kunsten til den finske skulptøren Tarja Malien. Men etter siste åpningsdag søndag er det usikkert hva som vil skje med det lille galleriet, ifølge innehaver Elsa Haldorsen.

I verste fall kan sommerutstillingen ha vært den siste.

Ikke kapasitet

- Jeg har ikke kapasitet. Når Liisa reiser så må jeg stenge. Vi finner det ikke økonomisk forsvarlig å holde det åpent her, og jeg har ikke kapasitet. Jeg har tross alt hyttene og overnattingen som jeg må ivareta. Samtidig har jeg ansvaret for biblioteket vi har her i bygda og Lassigården, hvor jeg også har vurdert å stenge sistnevnte, sier hun.

Hun er imidlertid tydelig på at dersom noen av disse tilbudene stenger, så har ikke turistene noe sted å dra.

Etterlyser hjelp

Men til tross for at det kan bety kroken på døra for galleriet, så er ikke engasjementet til Haldorsen svekket. For hun innrømmer at dersom hun hadde fått noen til å hjelpe seg, så vil det fortsatt være mulig å drifte både galleri, overnatting, og kafé.

- Helselaget er en drivkraft i bygda. Men jeg mener NAV kunne vært involvert her, for det kunne ha fungert som arbeidsplass for dem som vil inn eller tilbake i arbeidslivet. Jeg forstår at det for enkelte kan være vanskelig å være i galleriet, men det er klart at på Lassigården så finnes det arbeidsoppgaver for alle og enhver. Der ville det vært kipp og lim av avisutklipp, kaffeservering eller andre varierte arbeidsoppgaver, sier Haldorsen.

Barns rettigheter

Utstillingen som er i ferd med å avsluttes er den tredje litt større utstillingen Haldorsen har hatt i sitt galleri. Ideen til årets sommerutstilling var det Liisa Kilvensalmi som hadde. Kunstneren Tarja Malien var ikke i tvil da hun ble spurt om det var i orden at Kilvensalmi holdt utstillingen i Bugøynes.

Bakgrunnen for kunsten er barns rettigheter og sårbarhet.

- Tarja er svært opptatt av barns rettigheter, og er av den tro av at alle skal ha den sikkerheten og rettferdigheten de har krav på. Hun ønsker å fronte det multikulturelle og mener at vi mennesker skal leve sammen i fred – for vi er mer like enn vi er annerledes fra hverandre, forteller Kilvensalmi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no