11. des
MYE JOBB: Det er mye jobb å rive en av de to bunkersene i Hinkefjæra. (Foto: Jørn Fossmo).
 
En av bunkerne rives
Nå rives en av bunkerne i Hinkefjæra, et landmerke og et av de siste krigsminnesmerkene som en fortsatt finner i Kirkenes. Den var visstnok en del a...

Publisert: 17.jan.2017 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Nå rives en av bunkerne i Hinkefjæra, et landmerke og et av de siste krigsminnesmerkene som en fortsatt finner i Kirkenes. Den var visstnok en del av nærforsvaret som de tyske okkupantene satte opp for å sikre havna mot flyangrep under krigen. Etter krigen ble den sprengt og ødelagt, og bunkeren fungerte som en populær lekeplass for Haganes-ungene på 1960- og 70-tallet. Det er enteprenør AS Oscar Sundquist som står for rivningsarbeidet, og prosjektleder Emil Dæhlin forteller at bunkeren ble noe oppsprukket som en følge av sprengningen etter krigen. Detet gjør arbeidet litt lettere. Rivningsarbeidet har pågått i en uke, og enda gjenstår mye arbeid på grunn av store dimensjoner. Han antar at veggene er omlag to meter i tykkelse.

Artic Dive Sea Service har for en tid tilbake gjort avtale med Sør Varanger kommune om å feste tomta i næringsøyemed i 40 år og har tatt på seg omkostningene med å rive bunkeren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no