7. des
FAMILIE: Siv Grethe Aarnes ser fram til familiedagen i SOS barnebyers regi.
 
En familiedag med mening
Barnebymarsjen er et årlig familiearrangement med mening i flere norske byer arrangert av SOS-barnebyer, og i år blir det også arrangert i Kirkenes for første gang.

Publisert: 11.sep.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

I Kirkens denne dagen blir det ikke bare arrangert en marsj, men også et terrengløp, så dette blir en meningsfull dag for store og små, turgåere og mosjonister. Om du vil ta med hele familien på en dag med mening, bør du holde av søndag 18. september.

Skileiken

Dagen arrangeres ved skileken på Skytterhusfjellet, med påmelding ved varmestua. Marsjen er på cirka tre kilometer og det er mulig å gå med barnevogn. Langs løypa og i start/mål-området vil det være varierte aktiviteter og underholdning, som blant annet ansiktsmaling, hårfletting, rebus, musikk og god stemning. I tillegg vil det være salg av kaker, vafler, kaffe og annen drikke.

– Dette er et lavterskeltilbud og en solidaritetsaksjon, sier Siv Grethe Aarnes, fylkesleder for SOS-barnebyer Finnmark og en av initiativtakerne til arrangementet.

– Det er første gang vi gjør dette, og vi håper på at mange kan komme på denne litt annerledes dagen, der vi går og løper sammen for å gi flere barn uten omsorg et trygt hjem. Målet er å skape noe mer enn bare et «fundraiser»event, og at man er en del av noe større ved å sette fokus på viktigheten av et trygt hjem. Vi håper å kunne gi hver enkelt en følelse av at de er med på å gjøre en forskjell. Ikke minst kan det være fint å la barn få erfare at de kan være med på å hjelpe barn som ikke er like heldige som dem. Det er også en verdi ved å oppfordre familier til å gjøre noe hyggelig sammen, sier Aarnes.

Terrengløp

Terrengløpet er på sju kilometer, med fellestart. Det vil være en konkurranseklasse der man løper på tid og en trimklasse hvor man løper uten tidtaking. Det er også mulig å ta det som en rolig søndagstur.

– Både Pasvik Hauk og KOS er med og hjelper til å arrangere terrengløpet, og løypa er allerede lagt, en runde rundt Appelsinsteinen. Dette skulle være passende utfordrende for de som liker å løpe, men også for de som liker å gå en lang tur. I tillegg løper man for en god sak, så jeg håper at så mange som mulig tar denne utfordringen, sier Aarnes.

Arrangementet er gratis for barn under 16 år, også de ulike aktivitetene er gratis. Voksne betaler 100 kroner for å delta.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no