17. okt
ALLSANG: Allsangkvelden onsdag blke en suksess.
 
En forrykende sangaften på museet
Djelina og Eiril inviterte et fullsatt museum med på å synge våren inn.

Publisert: 17.apr.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Seniorkoret sang «Danse mot vår» og «Kärlekens tid», dirigert av Karoline Rånes Fagerheim og Trygve Beddari på piano. I strålende vårsol sang både Seniorkoret og Skolekoret om «Snømannen Kalle» og og sendte oss ut på tur med «Millom bakkar og berg ut mot havet».

Vår på tur

Så var det Skolekoret sin tur til å fortelle oss at våren virkelig er på tur med «Alle fugler», med dirigent Ingunn Bye. En aldri så liten moralsang fikk vi også med oss via Anti Janteloven. Deretter tok vi en liten tur med «Jeg snører min sekk». Før kaffepausen var det allsang og trim for alle med «En feiekost».
Koret er en flott hobby.

– Jeg har sunget i kor siden jeg var 16 år, sier Ragnhild Våga.

– Og jeg har vært med i mannskor og kor siden jeg var 17 år, sier Harald Frydstad.

Sosial aktivitet

I dag er de faste medlemmer av Seniorkoret. Begge sier at det er en flott sosial aktivitet og at det er flott med et kor hvor kravene er tilpasset sangstemmene slik at man kan være med og synge med den stemmen man har.
De er begge enige om at å synge i kor er en hobby som varer hele livet, hobbyen må bare tilpasses litt underveis, og slik er det med de fleste hobbyer.
Publikum hadde mange gode superlativer å komme med; «nydelige sanger!». «Det er så vakkert å høre korsang!». «Det er så vakkert å høre korsang!». «Flott og vakkert å høre korsang!». «Flott at de to korene kan være sammen og synge for oss!».

Kostymer

Med flotte kostymer åpnet Skolekoret forestillingen etter pausen. De sang «La den gå», som vi kjenner fra filmen Frost. Så var det «Skolekorsangen» ispedd litt breaking.
«Ratata» ble fremført av begge korene før Seniorkoret kom ut i det fri med «Nordaførr vårvisa» og «Ei verd som er vår».

Så var det tid for fellessang og fysisk aktivitet igjen med «A ram sam sam», og vi fikk vi på nytt tydelige tegn på hvilken årstid vi er i med «No livnar det i lundar».
Som en forrykende avslutning med gåsehudeffekt ble det fellessang med «Finnmarksangen».

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no