18. nov
OPPSIGELSE: En lærer jobber ut skoleåret ved Pasvik skole og begynner ved en ny skole fra høsten av.
 
En lærer mindre på Pasvik skole
Færre elever årsaken.

Publisert: 03.apr.2014 13:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Oppvekstsenteret har opplevd fall i elevtallet de siste årene og dette går nå utover antallet ansatte.
– Pasvik oppvekstsenter har tidligere hatt høyere elevtall enn i dag. Som en følge av at ressursfordelingsmodellen som bygger på elevtall, har Pasvik oppvekstsenter fått en reduksjon i sine økonomiske rammer, sier rådmann Bente Larssen i Sør-Varanger kommune.

Overtallig

Oppvekstsenteret har som en følge av denne modellen sett på antall ansatte og elever.
– Konklusjonen er at det er en overtallighet av pedagogisk personale ved skolen i forhold til antall elever. Dette følges opp på normal måte i forhold til ansettelsesprosessene som er i grunnskolen nå. Den ene lærerstillingen vil fra og med neste skoleår bli overført til en annen skole i Sør-Varanger, sier Larssen.
Rektor Espen Tangen Aarnes bekrefter lærerkuttet ved skolen.
– Nedbemanningen har tvunget seg fram grunnet redusert budsjett gjennom ressursmodellen. Dette er også naturlig i og med fallet i antallet elever. Dette til tross for at skolen har fått overført to millioner kroner ekstra for inneværende år, sier Tangen Aarnes.

Udramatisk

Rektoren sier at det ikke er noen dramatikk i situasjonen ved Pasvik skole.
– Jeg har vært åpen på at i den stiuasjonen kommunen er i nå, så er en reduksjon med en lærerstilling noe skolen kan klare uten at elevenes pedagogiske tilbud forringes. Derfor er det ikke dramatisk. Men om reduksjonen skulle fulgt ressursmodellen uten de to millioner kronene i overføring, så ville det kunne vært dramatisk. Nå skal modellen evalueres, basert på de erfaringene vi nå har gjort oss, og dette vil bli en viktig prosess, sier Tangen Aarnes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no