12. nov
HEDRET: Sør-Varangers ordfører Cecilie Hansen og varaordfører i Petsjenga, Anna Kuznetsova la ned krans og blomster til ære for de falne Sovjetiske soldater og offiserer.
 
En milepæl i krigshistorien
- Vi føler en dyp og ekte takknemlighet til deres innsats og tap, sa ordfører Cecilie Hansen under kransenedleggelsen ved Russemonumentet.

Publisert: 25.okt.2013 15:01
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

- Den gang stod vi sammen mot en felles fiende. I dag jobber vi sammen i fred om framtiden, sa Hansen videre.

I tradisjon tro ble det avholdt kransenedleggelse ved Russemonumentet på markeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark. Man minnes de 2000 falne sovjetiske soldater og offiserer som mistet livet i den tre uker lange aksjonen som frigjorde Petsjenga-regionen og Øst-Finnmark fra tyskerne. De norske partisaners innsats ble også nevnt under markeringen. Sammen med Sør-Varangers ordfører ble det også holdt taler fra varaordfører i Petsjenga, Anna Kuznetsova, den russiske generalkonsul, Mikhail Noskov og den norske generalkonsul, Ole Anders Lindeman.

Tidligere på dagen ble det også pyntet opp på frigjøringsmonumentet i Bjørnevatn i anledning dagen. Dette ble gjort i regi av Gruvebyens venner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no