19. okt
OPTIMISME: Rådmann Nina Bordi Øvergaard og resten av kommuneadministrasjonen kan registrere optimisme i kommune og næringsliv om framtidsutsiktene. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
En optimistisk næringskommune
En spørreundersøkelse om framtidsutsiktene til bedrifter i Sør-Varanger og kommunens tjenestetilbud avdekker optimisme.

Publisert: 12.mar.2017 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Onsdag ble spørreundersøkelsen om framtidsutsiktene til bedrifter i Sør-Varanger kommune og kommunens tjenestetilbud offentliggjort. Spørreundersøkelsen er gjennomført av rådgivingskonsulentene Maximite AS, og er startskuddet på prosjektet «Næringsvennlig kommune».

- Resultater fra spørreundersøkelse viser at både næringsaktører og de ansatte i kommunen deler en felles optimisme for vekst i omstillingskommunen Sør-Varanger, sier rådmann Nina Bordi Øvergaard i en pressemelding.

179 deltok

179 personer svarte på undersøkelsen, 100 fra næringslivet, 41 fra Sør-Varanger kommune og 38 politikere svarte på undersøkelsen. De meldte om mye optimisme, positive tilbakemeldinger og samsvarende opplevelser, men samtidig viser undersøkelsen ifølge rådmannen at det er noen områder hvor samhandlingen mellom næringsliv og kommunen må bli bedre.

- Jeg vil takke for at så mange har tatt seg tid til å svare på undersøkelsen. Dette, sammen med tidligere undersøkelser og tilbakemeldinger, gir oss god kunnskap om hvordan vi skal bli bedre, konstaterer Øvergaard.

Kommunen fikk høy score på servicen ved servicekontoret. Videre har næringslivet også svart at de blir behandlet med vennlighet og respekt og at de innenfor de fleste områder får god veiledning gjennom personlig kontakt.

- Noen ganger må blir det slik at vedtakene ikke blir slik søker ønsker og vi må avslå søknader, men at vi gjør det på en profesjonell og vennlig måte er viktig, sier rådmann Nina Bordi Øvergaard.

Undersøkelsen viser at det er rom for forbedring på flere områder i relasjonen mellom næringslivet i Sør-Varanger og kommunen. Dårligst ut kom nettsiden til kommunen.

- Nettsiden til kommunen er under utvikling og vil komme ut i et flott nytt design i løpet av april. Informasjon og flere møteplasser med næringslivet er noe vi må jobbe, vi skal bli en mer åpen kommune for næringslivet, forteller Øvergaard.

Ny arealplan

Det kom frem at det savnes forutsigbarhet i planverket, noe kommunen har tatt grep om.

- Allerede 14.mars er det høringsrunde for ny arealplan. Vi vil også i løpet av året legge frem til vedtak i kommunestyre strategiske planer for oppvekst og helse, næring og internasjonal strategi blant annet. 2017 blir nesten planverkets år, sier Øvergaard.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no