12. nov
KLEDT: Vegard Ulvang og Harald Dag Jølle godt kledt for forholdene. I Nordvestpassasjen var det godt under 40 minusgrader. (Begge foto: privat).
 
En reise i polarhistorisk landskap
Kommende tirsdag inviterer Tivoli Globus til foredraget «Nordvestpassasjen - En moderne reise i et polarhistorisk landskap».

Publisert: 15.okt.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Vinteren 2016 reiste Vegard Ulvang, Jan Fasting og Harald Dag Jølle med ski og skiseil de over 700 kilometrene fra Cambridge Bay i det nordlige Canada til Gjøahavn i Nordvestpassasjen.

De tre fulgte sporene til Roald Amundsen mot Haakon VII Kyst, de krysset det sagnomsuste Victoriastredet, hvor Franklins to skip nådeløst ble skrudd ned, og de besøkte etterkommerne av Amundsens venner på Kong Williams Land.

Nå kommer ekspedisjonsdeltaker og polarhistoriker Harald Dag Jølle til Kirkenes og skal holde foredrag om turen på Tivoli North i Kirkenes tirsdag kveld. NRK produserer fire programmer om ekspedisjonen som vil bli vist på TV julen 2016.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no