5. des
(Foto: Yngve Grønvik)
 
En rockehistorie fra det glade 80-tall
Kanskje undertegnede har et ekstra sentimentalt forhold til det gamle Norving-bygget, men det føles litt rart at det nå er en parkeringsplass der. Som det mest selvfølgelige i verden.

Publisert: 19.jan.2017 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Det eldste digitale bildet av Norvingbygget i arkivet til SVA er fra sommeren 2002. Da skinte sola og folk nøt godværet lettkledt på verandaen. Det er så lenge siden at folk gikk på Aetat og meldte seg arbeidsledig, og kanskje tok de en tur på puben etterpå. Solarium hadde de neppe bruk for, så fint været var den dagen. Lenge før solariet var det diskotek i Norvingbygget.

Undertegnedes første opplevelse i bygget var som 17-åring. Fikk disp for å spille på Albatross, som akkurat hadde skiftet navn fra Cockpit. Det var 18-års aldersgrense, det var fullt hus, dans og stormende jubel. Bandet het Frank Laurie Band og det var stas å få låne en båndekkomaskin for å legge klang på vokalmikrofonen. Det låt skikkelig proft av Simms Watts-sanganlegget til Jazzklubben, lånt for anledningen.

Resten av bandet bestod av Tor Ivar Dahl Pettersen som spilte på en gammel Cimar-gitar full av klistremerker, og sang (han hadde enda ikke vært i USA og kjøpt Les Paul), Roy Hojem på Hagström-bass og Frank «Laurie Lee» Laurila på trommer. Mener trommene var lyseblå metallic. Det var ikke vanskelig å finne navn på bandet, selv om trommisen selv syntes det var litt teit. Men han ble nedstemt. Vi laget logo også, med en knyttneve på, og slagord: Kom og se FLB!

Vi hadde debutert på Sentrum, men uten ekkomaskinen. Da inviterte vi SVA til pressekonferanse og serverte flatbrød og vann til journalisten, for det var bare å forsyne seg med i kafeen, mente vi. Det var Elin Madsen som kom og intervjuet oss, og hun tok bilde av oss, sittende på en av høyttalerkassene til det nevnte Simms Watts-anlegget. Det finnes bilde av det også i arkivet, men da må det letes i gamle konvolutter i et støvete arkivskap på loftet. Og det var Norvingbygget det skulle handle om nå.

På Albatross var det mange medelever som allerede hadde fylt 18, eller hadde lurt seg inn, og det er mulig det ble noe snikdrikking på han med disp i pausen.

Husker det som det var i går, selv om det var første halvdel av 80-tallet. Det er kanskje derfor man blir litt sentimental når man tenker på at det gamle bygget, som det var så mye liv i, har blitt erstattet av en parkeringsplass.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no