24. okt
SKITSPOR: Et spor av hundeskit i snøen langs gangstien leder helt bort til søppeldunken. Den blir ikke brukt. (Foto: Yngve Grønvik)
 
En skikkelig skitsak
En av våre lesere kommenterte søppelsaken på sva.no med at det også flyter med hundeskit. Langs skoleveien på Sandnes er det fullt av dette, fortalte hun. Hundeskit er faktisk overalt.

Publisert: 24.apr.2014 17:18
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Man trenger ikke lete etter hundenes etterlatenskaper, dem finner man overalt. Undertegnede trengte bare åpne bildøra, så lå den der, gammel og ekkel.

Spesialposer for hundeskit må være den største salgsfiaskoen i historien. En fem minutters spasertur langs gangstien fra pumphuset mot Grenselandmuseet avslører fort at man kan gå «tørrskodd» på hundeskit hele veien. Ved Grenselandmuseet er det en søppeldunk, men rundt dunken har utallige hunder gjort fra seg. Langs veien finner vi også flere hundeposer, de har blitt kastet langs gangstien istedenfor i søppeldunken.

Det nytter ikke å telle hvor mange ganger hundene har gjort fra seg på de få hundre meterne med gangsti som ble undersøkt, men man skjønner fort at det har skjedd flere tusen ganger i løpet av vinteren. Potensialet for hundeposesalg burde være astronomisk. Men hundeeierne biter av en eller annen grunn ikke på.

Hvor mange ganger folk har kontaktet avisa og klaget på hundeskit har vi heller ikke tall på, men det er ikke få.

Elin Myrseth, som var en av «fem på gata» om søppel i forrige avis, er selv hundeeier, og synes folk var dårlige til å kaste hundeposene i søppeldunkene. Men hun la til at det ikke er så mange søppeldunker å kaste i, det burde vært flere.

Kanskje det er flaut å gå å bære på hundeposen? Det burde være enda flauere å la hunden skite og la etterlatenskapene bli liggende igjen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no