23. okt
STRANDLIV: Barnefamiliene nyter livet. Fra venstre: Ariane Alexeeva Lundlie (4), Maiken Greiner (2), Maria Alexeeva, Tine Sætrevik, Sander Sætrevik (5) og Marita Greiner. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Endelig sand mellom tærne i år
Det skikkelige sommerværet har vært sjelden vare i år. Så da både sol og varme dukket frem mandag, byttet disse seks fjelltur mot strandliv.

Publisert: 20.aug.2015 08:05
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Vi treffer tre småbarnsmødre med barn på sandstranda ved Sandneselva. Ettermiddagssola har varmet både sand og folk, og de seks nyter været og griller pølser på et lite bål. De har vært på grillturer i sommer, men dette er deres første strandtur i år, og de skylder ikke bare på været.

- Vi har vært tidvis på stranda her siden vi var små, men vi har vært litt dårlige til å komme hit som voksne, forteller Marita Greiner, som har tatt med sin to år gamle datter Maiken.

De seks skulle egentlig på fjelltur. Men da sommerværet kom, fant de ut at det var triveligere med strandliv.

- Vi er flinke her i nord med at så snart varmen kommer, er vi ute og nyter den, kommenterer Maria Alexeeva, som har med fire år gamle Ariane.

Nå er det akkurat passe temperatur til at man kan ha på omtrent det man vil. Fem år gamle Sander springer barføtt rundt i et Darth Vader-kostyme, mens Maiken og Ariane leker mer lettkledd i sanden og vannkanten.

Det er noe annet enn det de har vært vant til denne sommeren. Ifølge mødrene springer barna gjerne rundt barføtt også ellers, men da blir de fort forkjøla.

Det er imidlertid ikke så varmt at mødrene snakker om noen bading akkurat nå. Kaldt elvevann er kaldt elvevann.

- Sist vi gjorde det var vel på et veddemål! Vi nyter bare det fine været, stranda og bålet, konstaterer de.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no