15. okt
Rådmann Nina Bordi Øvergård og kommunalsjef Arnulf Ingerøyen. Arkivfoto
 
Ender med millionsmell for kommunen
Rådmannen har lagt fram sin økonomistatus ved halvgått løp i 2017 for politikerne.

Publisert: 10.aug.2017 11:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Flere enheter melder om utfordringer med å holde budsjettet. Dette er innenfor omsorgstjenestene, grunnskole, kompetansesenteret og barnevernet.

Til sammen utgjør merforbruket flere millioner kroner. Barnevernet melder at de trolig bruker en million kroner mer enn budsjettert i år.

- Av dette er om lag halvparten knyttet til innleie av konsulenter som følge av sykefravær. Resterende er knyttet til økte kostnader i forbindelse med tiltak utenfor hjemmet, skriver rådmann Nina Bordi Øvergaard i rapporten.

Skolene i Bjørnevatn og Kirkenes står også for en del av merforbruket etter andre kvartal.

- Dette er særlig knyttet til spesialundervisning og til norskopplæring for flyktninger, familiegjenforente og nye elever som følge av arbeidsinnvandring. Som følge av dette har skolen behov for økt bemanning utover det som ligger til grunn i ressursberegningsmodellen, heter det i rapporten.

Samtidig øker det statlige tilskuddet for bosetting, og bidrar til å dekke inn noe av ekstrautgiftene.

Omsorgstjenestene melder om merforbruk på om lag fire mill. kroner etter 2.kvartal, hvorav om lag halvparten i sykehjemsenheten.

Kommunen sliter også på inntektssiden:

Utbyttet fra Varanger Kraft ble i år 1,5 millioner mindre enn ventet. I tillegg har formannskapet innstilt på å ettergi til sammen 3,16 millioner kroner i eiendomsskatt fra Sydvaranger AS.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no