22. okt
BEST FØR: Holdbarhetsdato og siste forbruksdag er borte fra melkekartonene. Nå er det best før som gjelder. (Foto: Tine meierier).
 
Endrer merking
Tine meierier endrer merkingen av melkekartongene og håper med det at vi skal kaste mindre.

Publisert: 07.nov.2013 21:39
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Nå er det «Best før» som gjelder på toppen av melkekartongene fra meieriet. Holdbarhetsdato eller «Siste forbruksdag» er tatt bort.

- Med dette tiltaket vil vi bidra til at forbrukerne kaster mindre. Det kastes for mye mat her i landet. Mange forholder seg helt kategorisk til merkingen «Siste forbruksdag» og kaster konsekvent hvis datoen passeres, sier meierisjef for Tine meierier i Tana, Eirin Beate Utsi.

Garanti

Tine meierier i Tana leverer 3,4 millioner liter konsummelk i Øst-Finnmark. De garanterer kvaliteten på melkeproduktene fram til datoen kommer.

- Men kvaliteten på melka holder lengre enn dette forutsatt at forbrukeren holder kjølekjeden intakt. Den nye merkingen gjør det tydeligere for forbrukerne at de ikke trenger å kaste god melk helt unødvendig. Vi anbefaler at folk etter denne datoen ganske enkelt benytter sine egne smaks- og luktesanser godt før de kaster god vare, sier Utsi.

Miljø

Miljøaspektet er også viktig for Tine meierier, sier meierisjefen.

- Som stor matvareleverandør har vi et medansvar her og håper at forbrukerne bidrar til mindre kasting av mat. Det er en god miljøsak, sier meierisjefen.

Meieriet råder alle forbrukerne til å holde fire grader i kjøleskapene, som holdes også på meieriet og i butikkene.

- Hvis melka og juicen holdes i kjølekjeden vil den ikke tape seg særlig ut over «Best før»-datoen, sier Utsi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no