8. des
INGEN: Det er ikke påvist tilfeller av tuberkulose så langt i Finnmark. (Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ)
 
Ennå ikke påvist tuberkulose hos asylsøkere i Finnmark
Og det er få på landsbasis.

Publisert: 28.okt.2015 23:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Det melder Finnmarkssykehuset i en pressemelding sendt ut etter et utspill i Finnmark Dagblad, der Høyre-politiker Ole-Martin Rønning skriver at mange asylsøkere har tuberkulose.

Fem til utredning

- Ved Finnmarkssykehuset har det hittil vært innlagt fem asylsøkere til utredning for smitteførende lungetuberkulose, men så langt er smitteførende tuberkulose ikke blitt påvist i Finnmark. Øvrige asylanter med mindre mistanke om tuberkulose blir fulgt opp i kommunene på ordinær måte, heter det i meldingen.

Få tilfeller nasjonalt

Hittil i år er det kommet rundt 15 000 asylsøkere som alle skal ha gått gjennom rutinemessig undersøkt for tuberkulose ved ankomst. Det er så langt meldt om 59 tilfeller av tuberkulose funnet i ankomstscreening av asylsøkere i 2015, melder Folkehelseinstituttet på sine nettsider. I tillegg er det funnet 31 tilfeller ved rutinemessig screening av andre innvandrergrupper.

- Tuberkulose er en lite smittsom sykdom og sjansen for at noen skal bli smittet av asylsøkere som kommer til Norge, er svært liten sier overlege Trude Arnesen ved Folkehelseinstituttet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no