12. des
SAMLET: Thaimiljøet i Kirkenes har gjort en gedigen innsats for å samle inn penger.
 
Enorm giverglede for å få Pimsiri og Petchngam hjem
Midt i den bunnløse sorgen blir fellesskapet enda tettere, og folk viser en rørende giverglede.

Publisert: 12.sep.2016 10:04
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

- Jeg får en god og varm følelse i hjertet mitt, for det virker som om alle som bor i Sør-Varanger har så gode og varme hjerter. Vi ser at vi ikke er alene, selv om vi er langt unna vårt hjem. Da vi spurte om hjelp sa folk ja. De sa ikke nei, sier Duang Persen og forteller at det ble samlet inn 50.000 kroner ved å selge thaimat og vafler på torget lørdag formiddag. I tillegg pågikk det innsamling på Handelsparken, og det har også blitt samlet inn penger i Havøysund.

Takk for bidragene

Duang Persen sier at de nå skal samle seg og få en oversikt over det som har kommet inn.

- Tusen takk til alle som har støttet oss, sier Persen og legger til at det virker som om hele befolkningen er i sjokk.

- Ikke bare oss fra Thailand, men hele Sør-Varanger og hele landet.

Oppslutningen om lørdagens aksjon var 100 prosent fra thaiene som bor i Sør-Varanger, og Europris, Rema på Hesseng, Thai Take-Away Arroy og Grubeveien Frisør har alle bidratt til aksjonen.

Slipper hverandre ikke

- Alle som har hatt mulighet, som har hatt frihet til det, har kommet, og vi kommer ikke til å slippe hverandre. Selvsagt blir det sånn fremover at alle får mye å gjøre med sitt, med jobb og med barn og alt som skal gjøres. Men vi har blitt tettere knyttet sammen, forklarer Duang Persen.

Det har blitt som om de er limt sammen i sorgen.

37 år gamle Pimsiri Songngam og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam som ble drept i Kirkenes natt til mandag 29. august. Ønsket er at de skal få komme hjem og slippe å bli gravlagt i landet der skjebnen ble så brutal. To personer fra den Thailandske ambassaden, Pimsiri Songngams mor og lillebror og Petchngams far var søndag ventet til Kirkenes.

- Vi skal da treffe dem og få en oversikt over totalen som har blitt samlet inn. Vi håper veldig at de skal få komme hjem, sier Duang Persen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no