10. des
Førstemann ut: Fra venstre fagradiograf Hanne Samuelsen, pasient Erik Bang og klinikksjef Rita Jørgensen.foto: Finnmarkssykehuset
 
Erik var første pasient på nytt sykehus
Det nye sykehuset skal etter planen åpne i mars. Erik Bang var første pasient torsdag i innkjøringsfasen.

Publisert: 11.jan.2018 16:01
Oppdatert: 11.jan.2018 16:05

Erik Bang fra Kirkenes fikk gjort en røntgenundersøkelse på det nye sykehuset i Kirkenes torsdag 11. januar, og er dermed den første pasienten på nysykehuset.

Meldingen kommer fra Finnmarkssykehuset torsdag og de sier det var stor stas på jobb og at Bang fikk en liten blomsterbukett som markering.

– Dette er en milepæl for oss. Den første pasienten markerer at vi begynner å bli klare på røntgen, sier klinikksjef Rita Jørgensen.

Ny dato - 6. mars

Finnmarkssykehuset opplyser i pressemeldingen at sykehuset skal være i full drift fra 6. mars. Sykehuset har flere ganger får ny åpningsdato, og meldingen innebærer dermed med ny utsettelse, per januar 2018.

«Fram til da (åpningsdato) vil enkelte pasienter få sine behandlinger på det nye sykehuset. Dette er en del av innkjøring og opplæring fram mot 6. mars.

I første runde er det vanlige røntgenundersøkelser som skal gjøres, i neste uke er det MR-pasienter og senere vil det være CT-pasienter», opplyser helseforetaket.

– Vi skal lære opp én radiograf på det nye utstyret, som siden får oppgaven med å lære opp resten av radiografene, sier enhetsleder Ole Jørgen Ulvang.

I neste uke skal det være en pasient hver time som får MR-undersøkelse på det nye sykehuset, opplyser Finnmarkssykehuset.

Mener å være i rute

Ifølge kommunikasjonssjef Ivar Greiner ligger det foreløpig an til at det nye sykehuset i Kirkenes skal kunne tas i bruk fra tidlig i mars.

– Datoen 1. mars er riktignok endret til 6. mars, men det har med timing i forhold til helg å gjøre, sier Greiner til Sør-Varanger Avis.

Teknisk Ukeblad (TU) skrev like før nyttår en sak om forsinkelsene på sykehuset som har blitt forsinket flere ganger. Kort tid før første del av bygget skulle fullføres gikk Kirkenes byggeservice konkurs.

Det tyske selskapet Cadolto, mener ifølge TU, at konkursen er årsaken til forsinkelsene. Dette er ifølge Finnmarkssykehuset feil.

– Det stemmer at konkursen har noe av skylden, men Kirkenes Byggservice var nesten ferdige da de gikk konkurs. Det er klart veien frem mot konkurs også har hatt noe å si for fremdriften, men selskapet er langt fra alene om å være skyld i forsinkelsene, sa Gunnar Stumo, prosjektleder i for utbyggingen i Finnmarkssykehuset HF, til TU.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no