14. nov
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er fornøyd med signalene fra Russland i forbindelse med Frode Berg-saken. Her i Kirkenes i forbindelse med Kirkeneskonferansen i februar.
Foto: Rolf Randa
 
Eriksen Søreide positiv til Lavrovs uttalelse om Frode Berg
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) reagerer positivt på uttalelsene fra Sergej Lavrov om Frode Bergs situasjon.

Publisert: 25.okt.2019 09:42
Oppdatert: 25.okt.2019 09:43

Da Lavrov landet i Kirkenes torsdag i forbindelse med markeringen av frigjøringen av Finnmark, uttalte han at Berg kan returnere til Norge når som helst.

– Det Lavrov sa i går, er positivt, for vi vil jo ha Frode Berg hjem. Det har vi gitt tydelig beskjed om til russiske myndigheter, og derfor har vi jobbet på ulike måter for å få det til, sier Eriksen Søreide til NRK fredag.

– Vi bidrar til å forsøke å lette på det som er en vanskelig situasjon for Berg og familien hans. Blant annet ved å besøke ham annenhver uke i fengselet fra ambassadens side. Nå senest på mandag, sier Eriksen Søreide.

64 år gamle Frode Berg ble i april dømt til 14 års fengsel for spionasje etter å ha blitt pågrepet av sikkerhetspolitiet FSB i Moskva i desember 2017.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no