6. des
ADVOKAT: Audun Lillestølen representerer Kate Johansen i Mudenia-saken.
 
Erkjenner ikke skyld i Mudenia-saken
Styrelederen nekter for å ha handlet for egen vinnings skyld.

Publisert: 23.aug.2017 18:55
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Kate Johansens forsvarer, advokat Audun Lillestølen, forteller at hun nekter straffskyld for å ha begått grovt utroskap mot konkursrammede Mudenia Elektro under og før konkurstiden i 2014.

Forsvaret har et helt annet syn på hendelsene i Mudenia Elektro enn påtalemyndigheten.

– Min klient bestrider at hun i vinnings hensikt skal ha utført handlinger til skade for selskapet. Hun mener hun har arbeidet hardt med å ivareta selskapets og de ansattes interesser, sier han.

Ikke uttak

Tidligere siterte vi iFinnmark på at millioner skulle ha blitt hentet ut av Mudenia Elektro før konkursen. Det blir ikke helt rett, sier advokaten:

– Tiltalen dreier seg om illojale handlinger mot selskapet – ikke underslag eller tyveri, sier han.

Tiltalen går blant annet på private boligkjøp med selskapets penger. Hun skal også ha solgt sin egen bolig til selskapet på en tid der selskapet ikke hadde bra med penger – og så videresolgt huset til ME Invest etter konkursen, uten at dét selskapet hadde nok penger.

Til slutt skal hun ha overført 400 000 kroner fra det konkursrammede selskapet Mudenia Elektro AS, til det nystartede selskapet med samme navn, etter at konkursen var et faktum.

I tillegg kommer manglende innlevering av selvangivelse, manglende forskuddstrekk for ansatte, og at hun skal ha løyet i retten om en ubetalt momsregnning på 6,5 millioner kroner.

Boligforsøk

Forsvarer Audun Lillestølen går ikke detaljert inn på hvorfor alt Johansen har gjort skal ha gagnet selskapet, da han mener det blir for komplisert for øyeblikket. Han nevner hussalget som et eksempel:

– Da boligen ble forsøkt videresolgt til ME Invest under konkursen, fikk man ikke finansiering på plass. Da det var klart, ble huset isteden tilbakeført til konkursboet. Dersom handelen hadde blitt gjennomført, hadde konkursboet fått tre millioner for salget i stedet for én og en halv, sier advokaten.

Bostyreren har behandlet 138 lønnskrav, der 57 ansatte hadde krav ut over beløp som dekkes av lønnsgarantien. Bostyreren melder ifølge iFinnmark at de vil få utbetalt rundt 29 prosent av de overskytende kravene.

Forsvarer Lillestølen sier derimot at lønnskravene i det vesentlige er dekt av lønnsgarantiordningen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no