22. okt
PREMIER: Audun Sandbu Ryeng, Bente Frydstad, Eddy Jakobsen, Tove Isaksen, Knut Olav Sjømark, Raymond Hallonen, Beate Eliseussen, Anne Lene Nilsen og Dag Sibben Ryeng fikk premier fra Rune Rafaelsen. Pål M. Arvola hadde ikke tid til å være med på bildet.
 
Et helt unikt perleturprosjekt
Sør-Varanger først ute med perleturer tilrettelagt for egne tjenester.

Publisert: 21.sep.2017 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Perleturkonseptet har vokst og blitt veldig stort. I Sør-Varanger finnes det 17 turer man kan ta til fots og 15 turer man kan padle. Turene skal være både korte og lange, lette og litt tunge, og meningen er at hele familien skal kunne klare de fleste.

Alternative

Hvis man har en funksjonshemming er det ikke like lett å komme seg ut på tur. Det tok Tove Isaksen i Tjenesten for funksjonshemmede (TFF) på Hesseng tak i.
– Vi har veldig mange turglade brukere, men det er litt individuelt hvor mye de klarer, hvor langt de orker å gå. Så for at de skulle kunne samle perler og få premier, laget vi alternative perleturer, forteller hun. Hun viser fram kortet de har fått laget, der man samler hjerteklistremerker og limer på de forskjellige turene. En tur kan være å gå hjemmefra eller fra Barentshallen til Bjørnevatn langs grusveien. En tur går rundt boligfeltet forbi barnehagen, mens en annen tur går fra parkeringsplassen til moloen på Ørnevann. Eller man kan gå fra Kirkegården på Sandnes og opp til bommen.

Fin trim

– Vi har laget seks alternative turer som vi har tilpasset for at de skal få kommet seg ut. Det er ikke sånn at alle spør om å få gå tur. Det er vi ansatte som er pådrivere, men det er fordi vi vet hvordan de stortrives når de er på tur. Dessuten trenger alle å få litt trim og dette er en fin måte å gjøre det på, sier Isaksen.

Padleperler

– Til neste år må vi padle, men da må vi bare lære oss å svømme først, ler Knut Olav Sjømark, som er en av de ivrige som fikk t-skjorte fra kommunen og sitteunderlag fra Finnmark friluftsråd, overrakt av ordfører Rune Rafaelsen.
– Dere et utrolig spreke, det må jeg si, jeg er helt imponert, sier ordføreren.

Første

– Såvidt jeg vet er det ingen andre kommuner som har spesialtilpasset perleturene til sin tjeneste. Dette synes jeg var en kjempegod ide, noe for andre kommuner også, sier Kjerstin Møllebakken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no