10. des
DØMT: De to hviterusserne som forsøkte å smugle to stjålne biler over Storskog i trafikkaoset i romjula er nå dømt til ett års fengsel.
 
Ett års fengsel for bilheleri
De to hviterusserne som var tiltalt for forsøk på smugling av stjålne biler over Storskog ble begge dømt til ett års fengsel.

Publisert: 31.mar.2014 14:53
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Begge får 93 dagers varetekt trukket fra på fengselsdommen og begge har blitt idømt 5 000 kroner i omkostninger til det offentlige. Den ene får også inndratt en GPS som ble brukt i smuglingsforsøket.

Lite troverdig

De to er dømt for grovt heleri og dokumentfalsk. Retten har funnet det utvilsomt at de var førere av en stjålet Toyota Landcruiser og en stjålet Toyota Rav 4, som begge var påsatt uriktige registreringsnummer og VIN-merker. De viste også fram til politiet forfalskede eller ettergjorte hviterussiske vognkort.

De to har i retten presentert en historie om hvordan de har vært på ferie sammen i den ene bilen og møtt en annen hviterusser i den andre. De skulle ha blitt tilbudt å kjøre en kostbar personbil gjennom Europa og tilbudt 11-1200 euro i kontanter av en helt fremmed person på en tilfeldig gatekafe, noe retten ikke synes virket troverdig.

Bevisene

Derimot har finske myndigheter opplyst at den ene av de to er registrert med flere grensepasseringer med tilsvarende registreringsnummer, men med mulig avvikende lakkfarger, ulike sotede ruter og med ulike skiltfester. I tillegg har begge de stansede kjøretøyene fått endret sin identitet på tilsvarende måte, begge vognkortene var likt produsert, og begge kjøretøyene stjålet fra det samme området i Spania.

Retten har funnet det bevist at heleriene har vært utført som en del av en organisert kriminell virksomhet.

Begge har erkjent seg ikke skyldige, men ble dømt i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no