9. des
Beboerne i Tusenvika har lenge ønsket seg nedsatt fart. Nå har Utvalg for plan og samferdsel tatt opp saken.
 
Ett skritt nærmere 60
Beboerne i Tusenvika er ett skritt nærmere å få satt ned farten utenfor husene sine.

Publisert: 09.apr.2013 16:50
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Det er fire hus med åtte fastboende i Tusenvika. I tillegg er det sju, åtte hytter i området. De som bor der har opplevd ulykker og nestenulykker, alle på grunn av at de må stoppe for avkjørslene sine, mens andre biler holder veldig stor fart. De har søkt Vegvesenet om å få satt ned farten i strekningen forbi husene, men har fått avslag.

Farlig strekning

Nå har Utvalg for plan og samferdsel sett på de nye søknadene, der det blant annet argumenteres for økt tungtrafikk etter at Sydvaranger Gruve startet. I tillegg har de argumentert for problemer med å starte maritim næringsvirksomhet i Tusenvika fordi de ikke får lage avkjørsel. Og fordi det er en farlig veistrekning der det allerede har skjedd en kollisjon i forbindelse med avkjørsel.

Vegvesenet

- Vi har anmodet Vegvesenet om å lage 60-sone i Tusenvika. Det er uoversiktlig og det er bebyggelse der. Dessuten er det planer om maritim virksomhet i vika, og der har bedriften fått avslag på å lage avkjørsel på grunn av farten. Men hvis farten settes ned, vil det være mulig å starte med virksomheten. Totalt er vi derfor positiv til at farten settes ned, sier leder i Utvalg for plan og samferdsel, Kurt Wikan.

Seksjonsleder Oddbjørg Mikkelsen i Statens Vegvesen har tidligere sagt til SVA at de avventer et utspill fra utvalget, og er positiv til å se på saken på nytt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no