11. des
KAI: Her, mellom Hinkefjæra og Henriksen Shipping, satser Lars Petter Øie og Arctic Dive på flytebrygge og kaianlegg. De flyttet dit i august 2015, og har jobbet med saken siden da. (Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ)
 
Ett steg nærmere ny flytebrygge
Arctic Dive har fått svar på den første av tre søknader som de trenger å få godkjent, før de setter opp flytebrygge med overbygg i nærheten av Hinkefjæra.

Publisert: 13.nov.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Utvalg for plan og samferdsel ga dispensasjon til Johan Knudtzens gate 19 AS for å plassere en flytebrygge med overbygg i sjøen utenfor Johan Knudtzens gate 19. Flytebrygga har lov til å være inntil 50 meter lang og 15 meter bred.

Slik det ser ut i søknaden, blir det en 36 meter lang og ni meter bred brygge som skal plasseres mellom Hinkefjæra og flytebrygga til Henriksen Shipping.

Selskapet har dispensasjon for et eget overbygg på flytebrygga fram til slutten av 2018. Brygga skal først og fremst brukes av Arctic Dive AS. Ifølge søknaden er planen å bruke dette bygget til oppbevaring og verksted inntil foretaket har etablert bedre fasiliteter på land. Selskapet mangler for tiden både kaiplass og lagringsmuligheter nært sjøen.

Tanken er at det skal bli en vanlig flytebrygge uten overbygg på samme sted i løpet av to år. Selskapet ønsker på sikt å bygge en skikkelig kaifront.

Arctic Dive vet ikke nøyaktig når brygga skal settes opp. Daglig leder Lars Petter Øie forteller at de fortsatt venter på behandlingen av to andre søknader før de kan sette i gang.

- Vi har en søknad om selve tiltaket med å sette opp brygga, og en søknad om å klargjøre området for den fremtidige kaifronten, sier han.

Øie ønsker ikke å kommentere saken så mye ennå, bortsett fra at de ønsker å ha brygga på plass så fort som mulig.

Det kreves av kommunen at båter som står ved brygga skal få strøm fra land, for å forhindre støy.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no