11. des
UTFORKJØRING: En militærbil kjørte utfor veien i Pasvik tirsdag morgen. Saken er under etterforskning.
 
Etterforsker utforkjøring
Både militærpolitiet og politiet etterforsker en utforkjøring med en militærbil på Skogfoss tirsdag morgen. Lokalbefolkningen begynner å bli lei av hodeløs kjøring av soldatene.

Publisert: 13.jan.2016 16:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Sjefen for Grensevakten, Jan Erik Haug, vil ikke kommentere den konkrete hendelsen.

– Siden saken er under etterforskning kan jeg ikke det, sier Haug.

Bilder

Grensevaktsjefen har imidlertid sett bildene fra utforkjøringen.

– Bildene tyder på at føreren av kjøretøyet har mistet kontrollen i trafikken. Årsaken vet jeg ikke, men generelt er det en utfordring for våre vognførere å møte store kjøretøy på trange veier vinterstid i Pasvik, sier Haug.

Tor Johnny Arnesen, som tok bildene fra utforkjøringen på Skogfoss, sier at soldatene skyldte på at de hadde møtt en brøytebil og nærmest blitt presset ut av veien.

– Det er helt feil. Etter å ha sjekket saken, så har vi funnet ut at det ikke var noen brøytebiler som hadde kjørt i Pasvikdalen tirsdag morgen, sier Arnesen.

Sikkerhet

Haug understreker at Grensevakten har fokus på sikkerhet hver eneste dag.

– Vi har som motto at vi aldri har dårlig tid i trafikken. Når ulykker skjer, er Grensevakten opptatt av å lære av våre feil slik at vi unngår lignende hendelser i framtiden. Vi har ingen å miste. Vi skal kjøre aktsomt etter forholdene og det er den som sitter bak rattet som har ansvaret, sier Haug.

– Hva er din kommentar til at flere i Pasvikdalen nå sier til oss at de har sett seg leie på uvettig kjøring fra grensesoldatene og påstander om at det nærmest er blitt en sport blant grensesoldatene å kjøre ned brøytestikkene langs veien i Pasvik?

– Min oppfatning er at Forsvaret ikke opptrer mer uaktsomt enn andre i trafikken i våre nærområder. Jeg kjenner meg ikke igjen i påstanden om at lokalbefolkningen klager, at det er et økende problem at vi kjører av veien eller at vi kjører ned brøytestikker med vilje. Dette er det eventuelt politiet som må følge opp disse påstandene og kontrollere trafikkadferden langs veiene. Jeg vet eksempelvis at trentroppen i Grensevakten kjørte cirka fire og en halv gang rundt Ekvator i antall kilometer i 2015 uten alvorlige hendelser. Det er jeg stolt av, sier Haug.

Etterforskes ikke

Politiet etterforsker ikke utforkjøringen i Pasvikdalen tirsdag.

– Trafikkulykker som ikke medfører personskade eller omfattende materielle skader, er normalt ikke en politisak. Jeg har fått bekreftet at Militærpolitiet etterforsker saken, sier sjef ved Kirkenes politistasjon, Hans Møllebakken.

Hans inntrykk er at forsvaret er opptatt av en god trafikksikkerhetskultur og har det på dagsorden hver dag.

– Uhell kan skje om kjøretøyet er fra forsvaret eller ei. Politiet i Sør-Varanger har så langt ikke registrert at det er et omfattende problem med kjøring i Pasvik. Vi vil samtidig oppfordre alle som ferdes i området om å ta hensyn til vær og føreforhold, sier Møllebakken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no